FOTO, VIDEO: Oamenii fara adapost, adunati de pe strazile municipiului Baia Mare

Cum noaptea trecuta au fost -6 grade Celsius astazi reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Municipiului Baia Mare, insotiti de reprezentatii Politiei Locale Baia Mare, au avut misiunea de gasi oamenii fara adapost din intreg orasul.

Echipajele mixte formate din politisti locali si asistenti sociali au mers in cartierele Garii, Meda si in centrul orasului pentru a-i convinge pe acesti oameni sa ii insoteasca la Centru de Zi pentru Persoanele fara adapost al Primariei Baia Mare.

"Aici avem pe schimbul 1 si 2 un asistent medical care le ofera medicamentele necesare. Cand ajung aici intra imediat la dus. Avem sapun si prosoape curate pentru ei. Le dam haine curate de schimb, au trei mese pe zi. Asistentul medical ii evalueaza si toti primesc medicamentatia necesara, daca este nevoie. Ii indrumam sa isi gaseasca o chirie sau un loc de munca. Pentru cei care nu au buletin ii ajutam, incercam sa facem totul pentru fiecare caz in parte" a declarat Cristina Pop, sef serviciu in cadrul Primariei Baia Mare.

Claudiu Mike, reporter de teren baimare24.ro

foto: Primaria Municipiului Baia Mare

Articolul FOTO, VIDEO: Oamenii fara adapost, adunati de pe strazile municipiului Baia Mare apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati a fost marcata in centrele sociale din Maramures. In judet sunt aproape 20.000 de persoane cu nevoi speciale
Citeste
Editia a VI-a a Programului Scoala Sigurantei TEDI continua in 27 de scoli din judet
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.