FOTO, VIDEO / NEGLIJENTA LA SIGHET: Statia de pompare a apei de la Craciunesti, focar de infectie. Vital SA pune in pericol sanatatea publica a sighetenilor

Consilierul local Nicolae Iuga, candidat pentru functia de primar al mun. Sighetu Marmatiei din partea Pro Romania, face publice cateva filmari si fotografii de la statia de pompare a apei potabile de la Craciunesti. De aici se alimenteaza cu apa ,,potabila" intreg municipiul Sighet si cateva localitati invecinate.

Nicolae Iuga trage un semnal de alarma, aratand ca statia de pompare este un focar major de infectie si operatorul de apa-canal din Sighet pune in pericol sanatatea publica a locuitorilor.

Intreaga statie de pompare a apei potabile de la Craciunesti este intr-o stare avansata de degradare: pompe, instalatii si tevi ruginite, puturile sunt expuse, iar apa pompata in retea este infecta (asa cum se vede din imaginile video atasate la articol).

Ba, mai mult, exista o teava de canalizare care trece este la nici 30 de metri de unul dintre puturile de forare a apei potabile, teava sparta. Astfel, apa de canal a infectat panza freatica, revarsandu-se practic in apa potabila din puturi.

,,Solicit firmei Vital SA sa ia masurile necesare de remediere a situatiei existente si sa nu mai puna in pericol sanatatea sighetenilor: cu toti bem acea apa si facem mancare cu ea, otravindu-ne incet in fiecare zi. Bataia de joc a Vital SA la adresa sighetenilor trebuie sa inceteze urgent. Totodata solicit DSP Maramures sa efectueze urgent un control cu privire la aspectele sesizate si sa emita o decizie de remediere urgenta a situatiei.

Desi am incercat eliminarea acestei firmei din Sighet si inlocuirea cu firma noastra, Acaterm SA, printr-un proiect de hotarare de Consiliu local, am avut doar doua voturi in Consiliul local: al meu si al colegului meu Gavrila Mihali. Ceilalti consilieri locali de la toate celelalte partide au socotit ca Vital SA trebuie sa ramana in continuare in Sighet si sa umfle facturile la apa. Ba, mai mult, aceasta firma pune in pericol si sanatatea publica a sighetenilor. Prin Contractul cu sighetenii pe care il propun, ma oblig in calitate de viitor Primar al Sighetului, alaturi de echipa de consilieri a Pro Romania sa inlatur Vital S.A. din municipiul nostru. niciun alt candidat sau partid nu sustine acest demers, ,,interesele" acestora ca firma sa ramana in Sighet fiind foarte mari", a declarat pentru Sighet 247 Nicolae Iuga.

Sighet 247 solicita SC Vital SA sa emita urgent un punct de vedere cu privire la aspectele semnalate in acest articol, punct de vedere ce va fi publicat pe site odata ce va fi primit pe adresa de e-mail a redactiei: [email protected]

Sursa Sighet247

Articolul FOTO, VIDEO / NEGLIJENTA LA SIGHET: Statia de pompare a apei de la Craciunesti, focar de infectie. Vital SA pune in pericol sanatatea publica a sighetenilor apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

ALEGERI LOCALE: Numarul consilierilor pentru CJ Maramures, consiliile municipale, orasenesti si comunale
Citeste
INTERVIU cu independentul DENIS COVACI, tanarul de 26 de ani, care vrea sa schimbe perceptia despre politica si felul in care se face ea
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.