FOTO, VIDEO: Masina incarcata cu 9.000 de pachete cu tigari desoperita la Sarasau, urmarire, accident, gard distrus

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au identificat un autoturism incarcat cu aproximativ 9.000 pachete tigari, pe care un tanar intentiona sa le transporte si ulterior sa le comercializeze pe piata neagra de desfacere din zona.

Ieri, 23 august 2020, in jurul orei 06.30, la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Sarasau, judetul Maramures, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate.

Astfel, colegii nostri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control, pe un drum neamenajat, de pe raza localitatii Sarasau, a unui autoturism marca Mitsubishi Challenger, cu numar de inmatriculare provizoriu specific Romania.


Conducatorul autoturismului a refuzat sa opreasca, fapt pentru care politistii de frontiera au pornit in urmarirea acestuia, iar dupa aproximativ 1 km, soferul a pierdut controlul volanului si a intrat intr-un gard aflat pe marginea drumului.

Persoana in cauza a abandonat autoturismul si a incercat sa fuga, insa a fost retinuta de politistii de frontiera, ocazie cu care s-a stabilit ca este un cetatean roman, in varsta de 24 de ani. Deoarece barbatul a acuzat dureri, colegii nostri au solicitat o ambulanta care l-a transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei, unde i s-au acordat ingrijiri medicale, nefiind necesara internarea acestuia.

In interiorul autoturismului au fost descoperite mai multe colete cu tigari, fapt pentru care s-a luat masura conducerii mijlocului de transport la sediul institutiei, unde, in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 8.980 pachete, de provenienta ucraineana, in valoare de 105.000 lei.

In continuare, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si distrugere din culpa, iar autoturismul, in valoare de 12.000 lei, in care au fost descoperite tigarile a fost indisponibilizat la sediul politiei de frontiera, pana la finalizarea anchetei.

Articolul FOTO, VIDEO: Masina incarcata cu 9.000 de pachete cu tigari desoperita la Sarasau, urmarire, accident, gard distrus apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Accident teribil: Un autovehicul de teren s-a izbit violent de un stalp de beton. Au rezultat patru victime, printre care un adolescent (FOTO)
Citeste
ACADEMIA DE POLITIE – 66 de maramureseni au trecut examenul psihologic si se lupta pentru cele 568 de locuri scoase la concurs
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.