FOTO, VIDEO EXCLUSIV: Panica la Leordina. Accident provocat pe DN 18 de doi sigheteni depistati la Constanta cu coronavirus (ACTUALIZARE)

Doi sigheteni care circulau cu o duba pe DN 18 au provocat un accident. Autovehiculul a parasit partea carosabila, a ajuns in sant, apoi intr-un gard. la fata locului s-au deplasat doua echipaje de politie. Pana aici parca nimic interesant. Doar ca cei doi fusesera depistati cu coronavirus la Constanta si trimisi acasa! La locul accidentului au ajuns echipaje de politei si ambulante.


Localnicii din Leordina s-au panicat cand au vazut ca echipajele medicale imbracati in combinezoane au sosit la fata locului cu izoletele si i-au ridicat pe cei doi direct din sosea.


Actualizare

“In aceasta dimineata, pe drumul national 18 s-a produs un accident rutier in care au fost implicati doi maramureseni care se deplasau spre casa din judetul Constanta. Nu au fost persoane ranite sau accidentate.

Echipajele de politie si cele medicale sosite la locul producerii accidentului au constatat ca cele doua persoane sunt infectate cu noul Coronavirus. Acestea au fost confirmate ca fiind infectate cu COVID-19 la un laborator de pe raza judetului Constanta, insa rezultatele analizelor nu au fost comunicate, conform metodologiei Institutului National de Sanatate Publica si Directiei de Sanatate Publica Constanta.

Echipajele de politie, pompierii militari si cele medicale nu au intrat in contact cu cele doua persoane infectate. Pompierii militari au fost echipati adecvat, cu echipamente de protectie si au procedat la dezinfectarea cu un atomizor a autovehiculului cu care au calatorit cei doi maramureseni. Cele doua persoane au fost preluate de un echipaj medical si internate in sectia de boli infectioase a unei unitati medicale.

A fost anuntata conducerea Ministerului Afacerilor Interne, respectiv a Ministerului Sanatatii cu privire la situatia inregistrata. Directia de Sanatate Publica Maramures efectueaza ancheta epidemiologica. Conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures a dispus efectuarea de cercetari in cauza”, declara reprezentantii CJSU pentru vasiledale.ro.

Conform informatiilor noastre cei doi sigheteni, sot si sotie, erau vanzatori ambulanti de produse alimentare din Maramures pe Litoralul Marii Negre.

ACTUALIZARE – PE SURSE

Cei doi, sot si sotie, au facut testul Covid-10 la Synevo Constanta, un laborator privat. Pentru ca rezultatul a iesit pozitiv, li s-a spus sa plece acasa la ei, in izolare la domiciliu. Ei se simteau rau, de aceea s-au dus sa isi faca testul.

DPS Constanta efectueaza o ancheta epidemiologica pentru a afla unde au locuit cei doi maramureseni la Mamaia si de unde s-ar fi putut infecta. De precizat ca Prefectura Constanta are sedinta pe aceasta tema.

ACTUALIZARE - Ce spune primarul din Leordina, Stefan Gavriluti

"Eu am fost anuntat despre accident si despre ce s-a intamplat. Sa anuntat imediat DSP-ul si au venit izoletele si i-au preluat pe cei doi din masina lor. Aici au ajuns cu masina lor, problema este ca ei sunt din Sighet, au fost diagnosticati la Constanta si au venit acasa fara sa spuna la nimeni pentru a i se interna in spital la Sighet. E un lucru iresponsabil ce au facut. Este imposibil sa fi intrat pe undeva in cei 700 km pe care i-au parcurs" a spus primarul.

ACTUALIZARE - Prefect Constanta, George Sergiu Niculescu

"Pe data de 25 iunie doua persoane s-au prezenta la o unitate medicala privata din Constanta care contra cost face teste RTPC persoanelor care doresc lucrul acesta. Le-au fost luate probe. Acestea au fost trimise pentru a fi prelucrate la Bucuresti, la privat. Rezultatul probelor a iesit pozitiv pe data de 26 iunie. Persoanele respective inteleg ca au intrat in posesia rezultatelor tot pe data de 26 iunie si au plecat spre judetul Maramures.

Din punctul meu de vedere aici s-a gresit, avand in vedere ca laboratorul de la Bucuresti care a facut aceste probe si a vazut ca rezultatul este pozitiv cred ca avea obligatia sa anunte imediat INSP -ul de doua teste pozitive noi. Apoi unitatea medicala din Constanta care a primit buletinele si le-a inmanat persoanelor, nu stiu exact, sau pe email, dar vazand ca rezultatele sunt pozitive, eu cred ca aveau datorita de a anunta autoritatile. Procedura este una simpla. Se suna la 112 si se raporteaza orice caz nou de coronavirus" a declarat prefectul de Constanta.

Actualizare – Synevo Romania

“Conform legislatiei in vigoare, toate cazurile, indiferent daca sunt negative sau pozitive, sunt raportate catre Institutul National de Sanatate Publica (INSP), catre Directia de Sanatate Publica si, daca este cazul, catre spitalul care a solicitat testarea. De asemenea, cazurile pozitive sunt anuntate in prealabil si telefonic catre autoritati.

Respectand aceste reglementari, Synevo Romania comunica imediat catre autoritati fiecare caz pozitiv depistat in urma analizelor de laborator, in conformitate cu Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19).

Toate probele recoltate la nivel national sunt prelucrate exclusiv in Laboratorul Central al Synevo Romania, din apropierea Bucurestiului.

In conformitate cu Legea drepturilor pacientului nr. 46/2003, avem obligativitatea de a pastra confidentialitatea informatiilor privind starea pacientului, rezultatele investigatiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale. Prin urmare, nu va putem oferi nicio informatie referitoare la pacienti”, transmite Biroul de presa Synevo Romania.

Actualizare – HEKA Hospital Constanta

Articolul FOTO, VIDEO EXCLUSIV: Panica la Leordina. Accident provocat pe DN 18 de doi sigheteni depistati la Constanta cu coronavirus (ACTUALIZARE) apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Lucrari Vital. Locuitorii de pe mai multe strazi din Baia Mare raman fara apa potabila
Citeste
Sesiunea ordinara a Camerei Deputatilor si Senatului se incheie; de miercuri, sesiune extraordinara la Camera
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.