FOTO: Primele actiuni ale politiei din Sighet privind respectarea interdictiilor de circulatie pe timpul noptii s-au lasat cu sanctiuni


Odata cu intrarea in vigoare a noilor masuri de prevenire a raspandirii noului coronavirus, echipajele de politie si jandarmerie aflate in serviciu pe raza judetului Maramures, verifica modul de respectare a interdictiei de circulatie a persoanelor in afara locuintei/gospodariei, in intervalul orar 23:00--05:00.

O astfel de actiune s-a derulat si la nivelul municipiului Sighetu Marmatiei.


Mai multe echipaje de Politie, asistate de catre politisti locali, au verificat modul in care cetatenii respecta interdictiile de circulatie pe timp de noapte.

Astfel s-au organizat filtre de circulatie in trei puncte cheie ale municipiului: in zona cartierului 9 mai (pe ambele sensuri de circulatie), pe strada Dragos-Voda si in cartierul Cuza Voda. Au fost oprite pentru control atat autoturismele, cat si biciclistii si pietonii.

Cei mai multi dintre cei controlati s-au deplasat in mod justificat, avand asupra lor declaratia pe propria raspundere, respectiv adeverinta angajator.

Au existat insa si sigheteni care s-au deplasat prin oras dupa ora 23:00 in mod nejustificat si neavand asupra lor documente care sa le certifice prezenta pe strada, acestia fiind sanctionati contraventional cu avertismente si unii chiar cu amenzi.

Este si cazul unui tanar care dadea ture de centru cu un BMW. Oprit la control, acesta a declarat ca s-a dus sa isi cumpere un iaurt. Fiind intrebat de catre politistul care efectua controlul de unde a cumparat un iaurt, avand in vedere ca toate magazinele se inchid la ora 21:00, acesta nu a mai zis nimic, fiind sanctionat contraventional cu amenda minima, in suma de 500 lei (250 lei, daca o achita in 15 zile).

IPJ Maramures solicita cetatenilor sa respecte restrictiile de circulatie pe timpul noptii si masurile de prevenire a raspandirii infectiei cu SARS CoV2:

⚠️Reamintim ca este permisa circulatia persoanelor in intervalul mai sus precizat pentru urmatoarele motive:

👉deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;
👉deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente;

👉deplasari in afara localitatii a persoanelor care sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane si care poate fi dovedit prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei;

👉deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/ insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie;

⚠️Pentru verificarea motivului deplasarii in interes profesional sunteti obligati sa prezentati, la cererea fortelor de ordine, legitimatia de serviciu sau adeverinta eliberata de angajator ori o declaratie pe propria raspundere.

⚠️Pentru verificarea motivului deplasarii in interes personal sunteti obligati sa prezentati, la cererea fortelor de ordine, o declaratie pe propria raspundere, completata in prealabil;

❗Declaratia pe proprie raspundere trebuie sa cuprinda: numele si prenumele, data nasterii, adresa locuintei/gospodariei/locului activitatii profesionale, motivul deplasarii, data completarii si semnatura.

Actiuni de acest gen se vor desfasura pana la incetarea masurilor restrictive.

Articolul FOTO: Primele actiuni ale politiei din Sighet privind respectarea interdictiilor de circulatie pe timpul noptii s-au lasat cu sanctiuni apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Actualizare 2: Alerta in zona Fantanele-Firiza: Un barbat din Bistrita-Nasaud a murit in padure (VIDEO SI FOTO)
Citeste
ANUNT OFICIAL – Carantina zonala in Tautii Magheraus si Sacalaseni. Se asteapta aprobarea si pentru Baia Mare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.