FOTO: Gabriel-Valer Zetea, deputat PSD: "Ajutoare umanitare pentru fratii nostri din Ucraina"

In conditiile unui razboi inegal, ilegal si nedrept pe care Federatia Rusa l-a declansat impotriva statului vecin, Ucraina, Maramuresul ramane aproape de prietenii nostri ucraineni si isi arata solidaritatea atat la granitele Romaniei, cat si in interiorul Ucrainei. In acest sens, un convoi umanitar a plecat vineri, 4 martie, din Baia Mare, catre prietenii din regiunea infratita Ivano-Frankivsk. Donatiile constand in paturi, saltele, perne, alimente, conserve, produse de stricta necesitate au ajuns in orasul Ivano-Frankivsk, Raionul Verhovyna, dar si in orasul Colomeea si in Regiunea Transcarpatia, a declarat deputatul PSD Maramures, Gabriel Zetea.

Potrivit parlamentarului maramuresean, partenerul principal al acestui transport a fost Universal Alloy Corporation, una dintre cele mai mari societati comerciale din judetul Maramures, care a oferit cateva tone de alimente dar si alte produse atat de necesare pentru prietenii nostri greu incercati de acest razboi nedrept. Din convoiul umanitar au facut parte si reprezentanti ai Primariei Baia Mare. "Din suflet pentru sufletele fratilor nostri din Ucraina am pus mana de la mana, pentru ca noi dovedim prin fapte. Le multumesc pentru implicare, solidariate si daruire colegilor mei care s-au mobilizat prin ajutoare aduse la sediul PSD Maramures din Baia Mare, tuturor primarilor din Maramures care au donat alimente si alte materiale de stricta necesitate atat refugiatilor cat si prietenilor nostri ramasi in Ucraina sa isi apere pamantul si tara. Ii multumesc si primarului orasului Sighetu Marmatiei, Vasile Moldovan, dar si senatorului social-democrat Sorin Vlasin care au dovedit, inca o data, ca Maramuresul istoric ofera o noua lectie de umanitate lumii intregi. Cele mai importante multumiri le voi adresa insa tututor maramuresenilor, voluntarilor, cadrelor medicale, sanitare, ONG-urilor, agentilor economici, oamenilor legii care se afla pe baricade inca din dimineata zilei de 24 februarie si care continua si fie alaturi de toti prietenii nostri ucraineni care fug din calea bombelor. Ramanem aproape de Ucraina atat la granita cat si in orasele afectate de ororile razboiului", a declarat deputatul PSD Gabriel Zetea.

Demnitarul maramuresean a precizat ca delegatia noastra s-a intalnit cu conducerea orasului Ivano-Frankivsk si s-au purtat discutat cu guvernatorul regiunii Ivano-Frankivsk, cu primarul localitatii si cu alti oficiali ai zonei despre crimele de razboi pe care Rusia le comite impotriva Ucrainei, dar si despre simpatia pe care intreaga lume o arata, azi, ucrainenilor. "In urma discutiilor pe care le-am avut cu demnitarii din Ivano-Frankivsk am inteles ca desi acest oras a fost bombardat doar in prima zi, cand rachetele rusesti au lovit aeroportul, razboiul se poarta inca in partea de nord, sud si est a Ucrainei, iar mai multi voluntari din regiune au plecat deja spre zonele cele mai fierbinti ale frontului de lupta. Maramuresul si maramuresenii si-au dovedit solidaritatea in aceste zile prin gesturi de umanitate fara precedent aratate fratilor nostri ucraineni. Nu ne vom opri aici si vom continua sa ajutam Ucraina pana cand ultimul soldat rus va parasi teritoriul statului vecin. Cu amenintarea razboiului la granitele Romaniei, romanii si maramuresenii au dovedit ca nu se tem si ca nu pot ramane impasibili la drama vecinilor nostri din Ucraina. Sunt mandru de Maramures, mandru de Romania", a conchis deputatul PSD Maramures, Gabriel Zetea.

EXCLUSIV VIDEO: Iarasi isi bat joc ungurii / O femeie din Ucraina a murit in vama Csengersima. Intrase in Romania prin PTF Sighet
Citeste
Romania a cheltuit pana acum 51 milioane de lei pentru a ajuta refugiatii ucraineni
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.