FOTO: Focar de infectie pe str. Granicerilor. A intervenit Politia Locala

Astazi, la solicitarea prefectului Rudolf Stauder, a avut loc sedinta pentru abilitarea Politiei Locale sa intervina pe str. Granicerilor intr-un imobil considerat focar, pentru efectuarea procedurilor de igienizare si curatare. In apartamentul respectiv locuiau doua femei, care adunau tot ce gaseau pe strada si le depozitau in imobil spre disperarea vecinilor.

Demersul a avut loc prin ordonanta presedintiala. Au participat la sedinta de astazi, fiind implicati si in interventie, membri ai urmatoarelor structuri: Serviciul Public Ambient Urban, Politia Locala, Politia Judeteana, DAS, DAP, ISU, SJA.

Activitatea este in desfasurare, la fata locului fiind prezenti cei de la Serviciul de Ambient Urban, care evacueaza imobilul de deseuri si de alte obiecte care pot reprezenta un pericol. In urma constatarii, se estimeaza ca in apartamentul cu doua camere, in care locuiesc doua femei, se gasesc tone de deseuri.

Cele doua locatare, mama si fiica, in varsta de 63, respectiv 27 de ani, au fost transportate cu Serviciul de Ambulanta la Spitatul de Boli Infectioase si Psihiatrie Baia Mare, urmand a le fi efectuata evaluarea pentru a stabili starea de sanatate a acestora. Ambele vor fi date in grija Directiei de Asistenta Sociala si a Spitalului de Boli Infectioase si Psihiatrie Baia Mare, pana la punerea in siguranta a imobilului, prin debarasarea deseurilor, dezinsectie, deratizare, igienizare, dezinfectarea si eliminarea oricarui risc care ar putea periclita sanatatea publica.

Galceava la nivel inalt pe… Agheasma!
Citeste
INTERVENTIE HOTARATA IN BAIA MARE, IN URMA UNOR SESIZARI – Un apartament plin de mizerie, de unde iesea miros pestilential, a fost igienizat de autoritatea locala. Locatarii locuintei dusi la spital pentru evaluarea starii de sanatate
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.