FOTO: FLAGRANT – COCAINA si cannabis in valoare de 43.000 euro depistate in Sighetu Marmatiei (actualizare)

La data de 13.10.2020, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Maramures au dispus retinerea pe o perioada de 24 de ore a unui suspect, pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la introducere in tara de droguri de risc si de mare risc si trafic de droguri de risc si mare risc.

In cauza s-a retinut faptul ca suspectul a desfasurat activitati de comercializare de droguri de risc si mare risc, provenite de pe teritoriul Spaniei, catre consumatori de pe raza judetului Maramures.

La data de 13.10.2020, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Maramures impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul SCCO Maramures au efectuat o actiune de prindere in flagrant a suspectului, dupa ce acesta a ridicat de la o firma de curierat un colet ce continea 6,16 kilograme cannabis si 49,7 grame de substanta ce contine cocaina, in valoare de aproximativ 43.000 de euro.

De asemenea, au fost ridicate 2 telefoane mobile si mai multe inscrisuri care au legatura cu cauza. 3 persoane au fost audiate, fiind dispusa efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de barbatul depistat in flagrant delict.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale.
Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de Procedura Penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

ACTUALIZARE

La data de 14.10.2020, Tribunalul Maramures a admis propunerea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Maramures de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 14.10.2020, pana la data de 12.11.2020, inclusiv, a inculpatului X, in varsta de 31 de ani, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la introducere in tara de droguri de risc si de mare risc si trafic de droguri de risc si mare risc.

Pentru a dispune masura arestarii preventive a inculpatului, instanta a retinut ca in cauza exista indicii temeinice care sa justifice suspiciunea rezonabila ca acesta, in baza unei intelegeri telefonice cu o persoana care locuieste in Spania, in data de 13.10.2020, in jurul orei 10.50, aflandu-se in Municipiul Sighetu Marmatiei, a ridicat un colet trimis din Spania prin intermediul unei firme de transport bunuri si persoane, in care stia ca se afla droguri, mai exact 6,16 kilograme cannabis si 49,7 grame substanta care contine cocaina, droguri care urmau a fi comercializate catre mai multe persoane.

Hotararea Tribunalului Maramures poate fi contestata in termen de 48 de ore de la pronuntare.

Solutia pe scurt: Incheierea penala nr. 36/DL din 14.10.2020:In temeiul art. 226 Cod procedura penala si a art. 223 alin. 2 Cod procedura penala, admite propunerea formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Maramures in dosarul de urmarire penala nr. 170-D/P/2020, si in consecinta:Dispune arestarea preventiva a inculpatului MATYASCIUK PETRU (…), cercetat pentru savarsirea infrac?iunilor de complicitate la introducere in ?ara de droguri de risc ?i de mare risc, prevazuta de art. 52 alin. 3 Cod penal, raportat la art. 3 alin. 1 ?i 2 din Legea nr. 143/2000, ?i trafic de droguri de risc ?i mare risc, prevazuta de art. 2 alin. 1 ?i 2 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, pe o perioada de 30 de zile incepand cu data de 14 octombrie 2020 pana in 12 noiembrie 2020 inclusiv.&

Comenteaza cu Facebook

Articolul FOTO: FLAGRANT – COCAINA si cannabis in valoare de 43.000 euro depistate in Sighetu Marmatiei (actualizare) apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

O noua zi cu peste 4.000 de imbolnaviri. Record de pacienti la ATI
Citeste
Fara permis si sub influenta alcoolului, a urcat la volan si s-a izbit de un stalp de electricitate din Viseu de Sus
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.