FOTBAL: Hotarari ale Comitetului Executiv al AJF Maramures

In cursul zilei de 20 iulie, echipele clasate pe locurile I din seriile Sud si Nord ale Ligii a patra, respectiv CS Progresul Somcuta Mare si CSM Sighetu Marmatiei, au efectuat testul RT-PCR pentru diagnosticarea COVID-19, astfel incat – in cursul acestei saptamani – sa se poata desfasura finala pentru desemnarea echipei campioane a Ligii a patra, editia 2019/2020. De asemenea, acest test a fost facut atat de potentialii arbitri ai acestei partide, cat si de unii oficiali ai AJFMM, implicati in organizarea acestui joc. Astfel, a fost respectata o prima conditie din "Protocolul medical pentru reluarea competitiilor de fotbal amator".

In 21 iulie a avut loc sedinta Comitetului Executiv al AJF Maramures, in cadrul careia, pentru incheierea anului competitional 2019/2020, s-au hotarat in unanimitate urmatoarele:

  1. Variante de finalizare a sezonului 2019/2020 pentru Liga a patra, respectiv pentru desemnarea echipei campioane care sa reprezinte judetul Maramures la barajul pentru promovarea in Liga a treia organizat de Federatia Romana de Fotbal (FRF):
    a) in cazul in care ambele echipe au testele negative, se organizeaza finala Ligii a patra vineri, 24 iulie, de la ora 17.00, respectand protocolul medical care prevede ca meciul se joaca in maximum 72 de ore de la aflarea rezultatelor; jocul se va disputa fara spectatori pe Stadionul Municipal "Viorel Mateianu" din Baia Mare;
    b) in cazul in care doar una dintre echipe are testele negative, atunci aceasta va fi desemnata echipa campioana, neexistand timp suficient pentru reprogramarea meciului (termenul limita pentru a anunta campioana judetului fiind 27 iulie), avand in vedere ca echipa cu probleme medicale trebuie sa prezinte doua teste negative consecutiv;
    c) in cazul in care niciuna dintre echipe nu are testele negative, atunci campioana va fi desemnata dupa criteriul numarului de puncte (echipele neavand numar egal de meciuri disputate, se va calcula procentual); daca dupa acest prim criteriu cele doua echipe nu vor putea fi departajate, atunci criteriul urmator este golaverajul; in cazul in care egalitatea va persista, urmatoarele doua criterii sunt: numarul de goluri marcate, respectiv numarul de goluri primite.
  2. Se implementeaza Hotararea Comitetului Executiv al FRF din 27 mai 2020, privind numarul de inlocuiri permise (maxim 5) si numarul de jucatori pe banca de rezerve (maxim 9).
  3. Echipa care va reprezenta judetul Maramures in sezonul 2020/2021 al Cupei Romaniei, competitie organizata de FRF, va fi desemnata echipa invinsa din finala Ligii a patra. Ambele finaliste din Liga a patra sunt calificate in semifinalele Cupei Romaniei in Maramures. Celelalte doua echipe calificate in semifinale nu au dorit sa continue competitia conform protocolului medical.
  4. PHP Iadara, ocupanta locului I in Liga a cincea la momentul intreruperii competitiei, este desemnata castigatoarea sezonului actual.

Speram ca in cursul zilei de maine sa aflam rezultatele testelor si sa organizam o finala de calitate, iar cea mai buna echipa din Maramures sa ne reprezinte cu succes la meciurile de baraj din 1, 5 si 9 august care vor avea loc pe teren neutru (propunerea judetelor implicate fiind Stadionul Olimpia din Satu Mare).

Articolul FOTBAL: Hotarari ale Comitetului Executiv al AJF Maramures apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Cand vom scapa de COVID-19. Ce spun specialistii
Citeste
DR. VIORICA CHERECHES: “Semnal de alarma ca maramuresenii nu au inteles gravitatea bolii COVID-19 si consecintele ei”
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.