Fostul ministru al finantelor, decebal traian remes, a decedat in aceasta dupa-amiaza la spitalul judetean din baia mare


Decebal Traian Remes fusese internat in urma cu o saptamana la Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare, dar din pacate in dupa-amiaza zilei de vineri a deceda, rapus de cancer.

Decebal Traian Remes s-a nascut pe 26 iunie 1949, in comuna Basesti. A fost un economist si politician roman, care a indeplinit functiile de ministru al finantelor in guvernele Romaniei.

A fost de asemenea deputat roman in legislatura 1996-2000, ales in judetul Maramures pe listele partidului PNL. In anul 2007 a demisionat din functia de ministru al agriculturii in guvernul condus de Calin Popescu-Tariceanu, ca urmare a unui scandal mediatic declansat prin aparitia la postul national de televiziune TVR a unor probe din ancheta DNA la adresa sa.

Decebal Traian Remes a fost implicat intr-un scandal de luare de mita, vestitul dosar "Caltabosul", impreuna cu fostul Ministru al Agriculturii Ioan Avram Muresan sub motiv ca a primit un plic cu 15,000 de dolari de la un om de afaceri pentru facilitarea obtinerii unor contracte. Televiziunea publica din Romania a difuzat la data de 10 octombrie 2007 o inregistrare video a tranzactiei. Jurnalistii de la TVR au anuntat ca in plus exista doua inregistrari audio ale unor convorbiri telefonice pe care Muresan le-a avut cu omul de afaceri si respectiv Remes. In urma scandalului, Remes a demisionat din pozitia de Ministru al Agriculturii, la data de 11 octombrie 2007. In martie 2008, Directia Nationala Anticoruptie a inceput urmarirea penala impotriva lui Remes, iar in iunie a fost trimis in judecata sub acuzatia de "trafic de influenta", in cazul favorizarii unei firme pentru castigarea unei licitatii, in schimbul unui autoturism de lux, produse alimentare si a 15,000 de euro.

La 14 februarie 2012 a fost condamnat, impreuna cu Ioan Avram Muresan, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie la trei ani de inchisoare cu executare fiecare. Decizia a fost contestata[8] dar a fost confirmata pe 25 februarie 2012 de ICCJ.

Pe 11 februarie 2014 a fost eliberat conditionat.

Baut la volan, n-a mai incaput pe drum si a avariat masina unui consatean
Citeste
Facebook lanseaza o aplicatie pentru hobby
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.