Fortele de ordine continua actiunile de prevenire si limitare a infectarii cu virusul COVID-19

Pe fondul numarului de cazuri de Covid 19 inregistrate, pentru prevenirea si combaterea infectarii cu noul coronavirus, Inspectoratul de Politie al Judetului Maramures sub autoritatea Institutiei Prefectului Maramures, si impreuna cu reprezentanti ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi Maramures, al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Maramures, precum si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures, ai Directiei de Sanatate Publica si ai Inspectoratului Teritorial de Munca, intensifica activitatile de verificare a modului in care se respecta prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, in ultimele 24 de ore, au fost desfasurate in sistem integrat trei actiuni in zone aglomerate, la care au participat peste 11 efective, cu privire la respectarea masurilor impuse in contextul starii de alerta, scopul vizat fiind prevenirea raspandirii virusului Covid 19.

In acest context, ieri 15 octombrie, au fost legitimate 1.667 persoane fizice, au fost verificate 28 societati comerciale, 795 de obiective/locatii de interes si 140 de mijloace de transport, din care patru mijloace de transport public in comun.

In total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 17 sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea masurilor de protectie individuala;

Valoarea sanctiunilor a fost de 500 de lei.

Actiuni de acest gen se vor desfasura pana la incetarea masurilor restrictive.

Recomandam tuturor cetatenilor sa pastreze distantarea fizica, sa poarte masca de protectie, sa nu se expuna la riscuri.

Nu dorim sanctionarea cetatenilor, ci dorim ca toti sa constientizeze faptul ca, sanatatea si viata persoanelor sunt cele mai importante, insa nu vom tolera nici o abatere a legii.

Totodata, solicitam tuturor cetatenilor sa se informeze din surse sigure cu privire la noile reguli ce vor intra in vigoare si sa dea dovada de o conduita responsabila.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Trei calauze arestate preventiv pentru trafic de migranti la frontiera cu Ucraina
Citeste
FOTO – Actiune a Politiei Rutiere pentru combaterea consumului de alcool si a substantelor stupefiante
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.