FOCAR LA SPITALUL DE URGENTA "DR. CONSTANTIN OPRIS" DIN BAIA MARE: Noua cadre medicale de la sectia oncologie, infectate cu SARS-CoV-2

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures anunta confirmarea a noua cadre medicale (asistenti, infirmieri si brancardieri) infectate cu SARS-CoV-2 din cadrul sectiei de oncologie a Spitalului Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" din Baia Mare.

S-a procedat la testarea intregului personal, 42 de cadre medicale. Dintre acestea niciun medic din cei sase care isi desfasoara activitatea in cadrul sectiei de oncologie nu este pozitiv.

In sectia de oncologie sunt internati 43 de pacienti care au fost testati si se asteapta primirea rezultatelor de laborator.

Toate cele noua cadre medicale sunt asimptomatice. Directia de Sanatate Publica Maramures a declarat focar la Spitalul de Urgenta "Dr. Constantin Opris" din Baia Mare.

Se efectueaza ancheta epidemiologica si au fost dispuse masurile specifice de protectie a personalului angajat. Cele noua cadre medicale vor fi izolate in spital pentru o perioada de 14 zile si vor primi tratament. S-a anuntat Inspectoratul Teritorial de Munca Maramures pentru a efectua verificari cu privire la respectarea normelor de protectia muncii in spital. Reiteram, avand in vedere cresterea numarului de cazuri in judet, solicitarea catre cetateni de a respecta masurile stabilite de autoritati in perioada starii de alerta, normele stabilite de Institutul National de Sanatate Publica si Directia de Sanatate Publica Maramures pentru a preveni si limita infectia cu SARS-CoV-2 la nivelul judetului nostru.

Articolul FOCAR LA SPITALUL DE URGENTA "DR. CONSTANTIN OPRIS" DIN BAIA MARE: Noua cadre medicale de la sectia oncologie, infectate cu SARS-CoV-2 apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Vesti neasteptate de la meteorologi. Schimbare a vremii de la o zi la alta
Citeste
FOTO/VIDEO: Maramuresean prins cu tigari de contrabanda, un pistol Glock, sume de bani in lei si valuta, toate ascunse intr-un BMW
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.