FOCAR LA COLEGIUL ECONOMIC: Trei elevi de la CENT infectati. 37 de scoli din Maramures sunt in scenariul rosu

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures comunica confirmarea a trei elevi infectati cu SARS-CoV-2 de la Colegiul Economic "Nicolae Titulescu" Baia Mare. Se efectueaza ancheta epidemiologica si au fost dispuse masurile specifice de protectie a personalului angajat si a elevilor. S-a procedat la dezinfectia unitatii de invatamant.

Cursurile la unitatea de invatamant sunt suspendate pentru o perioada de 14 zile si se vor desfasura exclusiv online. Reiteram, solicitarea catre cetateni de a respecta masurile stabilite de autoritati in perioada starii de alerta, normele stabilite de Institutul National de Sanatate Publica si Directia de Sanatate Publica Maramures pentru a preveni si limita infectia cu SARS-CoV-2 la nivelul judetului nostru.

Astazi, 22 octombrie 2020, se inregistreaza urmatoarea situatie:

  • 264 unitati de invatamant (scoli cu personalitate juridica si structuri arondate) in Scenariul 1 (S1, verde): participarea zilnica (fata in fata) a tuturor prescolarilor si elevilor in unitatile de invatamant, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie sanitara;
  • 96 de unitati de invatamant (scoli cu personalitate juridica si structuri arondate) in Scenariul 2 (S2, galben);
  • 37 unitati de invatamant (scoli cu personalitate juridica si structuri arondate) in Scenariul 3 (S3, rosu). Motivul este dat de situatia epidemiologica. Aceste scoli sunt: Gradinita cu Program Prelungit Nr. 27 Baia Mare, Gradinita cu Program Prelungit Nr. 9 Baia Mare, Scoala Gimnaziala ,,Lucian Blaga” Baia Mare, Colegiul Economic ,,Nicolae Titulescu” Baia Mare, Scoala Gimnaziala Ardusat, Scoala Gimnaziala ,,Dr. Teodor Mihali” Boiu Mare, Gradinita cu Program Normal Boiu Mare, Colegiul Economic ,,Pintea Viteazul” Cavnic, Scoala Gimnaziala Miresu Mare, Gradinita cu Program Normal Danestii Chioarului, Gradinita cu Program Normal Iadara, Gradinita cu Program Normal Lucacesti, Scoala Gimnaziala Lucacesti, Gradinita cu Program Normal Remeti pe Somes, Scoala Primara Tulghes, Liceul Tehnologic ,,Alexandru Filipascu” Petrova, Gradinita cu Program Normal Curti, Gradinita cu Program Normal Hera, Scoala Primara Delut, Scoala Primara Mocearschi, Scoala Primara Susani, Scoala Gimnaziala Recea, Gradinita cu Program Normal Bozanta Mica, Gradinita cu Program Prelungit Lapusel, Scoala Primara Lapusel, Gradinita cu Program Prelungit Mocira, Gradinita cu Program Prelungit Sasar, Scoala Primara Sasar, Gradinita ,,Genesis” Sasar, Scoala Gimnaziala Nr. 2 Seini, Scoala Gimnaziala Viseu de Jos, Gradinita cu Program Normal Viseu de Jos, Scoala Primara Draguiasa, Scoala Primara Valea Porcului, Scoala Primara Viseu de Jos, Scoala Gimnaziala Oarta de Sus, Scoala Gimnaziala Sacel.

Articolul FOCAR LA COLEGIUL ECONOMIC: Trei elevi de la CENT infectati. 37 de scoli din Maramures sunt in scenariul rosu apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Europa lovita de pandemie: Spania a trecut de un milion de infectari. Situatia este critica si in Franta, Cehia, Italia
Citeste
FOTO: Perchezitii in Maramures desfasurate de politistii dejeni si clujeni. Doua persoane au fost retinute
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.