FOCAR DE CORONAVIRUS: 38 de persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, la Caminul pentru Persoane Varstnice Baia Sprie

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures este abilitat sa va comunice faptul ca la Caminul pentru Persoane Varstnice Baia Sprie au fost confirmate infectate cu noul Coronavirus alte persoane, beneficiari ai serviciilor de asistenta sociala, dar si angajati.

In acest moment sunt 38 de persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, din care un asistent medical, respectiv doua persoane auxiliare sanitare. Directia de Sanatate Publica Maramures a declarat focar la Caminul pentru Persoane Varstnice Baia Sprie.

Toate aceste persoane au fost mutate si izolate in cadrul centrului rezidential si beneficiaza de asistenta medicala zilnica, asigurata de personal medical in colaborare permanenta cu medicii epidemiologi din cadrul Directiei de Sanatate Publica Maramures.

Contactii directi au fost carantinati. Directia de Sanatate Publica Maramures a dispus efectuarea dezinfectiei si au fost luate toate masurile de protectie individuala. De asemenea, se efectueaza ancheta epidemiologica.

Pentru a preveni si limita infectia cu SARS-CoV-2 la nivelul judetului nostru, le reamintim cetatenilor sa respecte masurile stabilite de autoritati in perioada starii de alerta, normele stabilite de specialisti, purtarea mastii de protectie in spatiile deschise stabilite prin hotararea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, respectiv pastrarea distantei fizice de protectie sanitara si igienizarea frecventa a mainilor.

Articolul FOCAR DE CORONAVIRUS: 38 de persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, la Caminul pentru Persoane Varstnice Baia Sprie apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Situatii in Maramures: Inca un cadru didactic din Baia Mare, infectat cu noul coronavirus. La Caminul de Batrani din Baia-Sprie s-a ajuns la 38 cazuri de COVID-19
Citeste
Muzica clasica va rasuna la Colonia Pictorilor. Baimarenii sunt asteptati la concertul eveniment ,,Pictura – muzica in culori"
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.