FOCAR CORONAVIRUS / ACTUALIZARE: Peste 40 de cazuri de COVID-19, la un centru al persoanelor cu dizabilitati de la Poienile de Sub Munte. Centrul a fost carantinat

Noile cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus sunt in crestere in judetul Maramures. In weekend au fost declarate chiar si 30 de noi cazuri, inregistrate in decurs de 24 de ore. Statisticile sunt ingrosate si de situatia inregistrata la Poienile de sub Munte, unde in ultimele zile au fost confirmate nu mai putin de 42 de noi cazuri, ce provin dintr-un centru de reabilitare a persoanelor cu dizabilitati, scrie Maramedia.ro.

,,Centrul de Ingrijire si Asistenta Poienile de Sub Munte"deserveste persoanelor cu dizabilitati carora nu li se poate asigura protectia la domiciliu sau in cadrul altor servicii din comunitate, dar si unui numar de tineri cu dizabilitati care parasesc sistemul rezidential de protectie a copilului si pentru care nu a fost identificata o alta masura de protectie viabila.

"La Poienile de sub Munte avem o situatie destul de delicata, in sensul ca avem cnfirmate un numar de 42 de persoane infectate cu noul coronavirus, care provin din acel centru cu persoane cu dizabilitati. Se face o ancheta epidemiologica, se fac teste in continuare, atat pentru rezidenti, cat si pentru personalul care deserveste acel centru", spune Nicolae Silviu Ungur.

Rezultatele anchetei epidemiologice vor clarifica situatie, dar cel mai probabil virusul a fost adus din exterior, de la personalul care deserveste persoanele cu dizabilitati.

"Deocamdata avem locuri suficiente, desi suntem la limita superioara a acestor locuri, avand aceasta problema, cu siguranta va trebui sa identificam noi spatii pentru acesti pacienti", mentioneaza Nicolae Silviu Ungur.

Actualizare

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures este abilitat sa va comunice faptul ca la Centrul de Ingrijire si Asistenta Poienile de Sub Munte au fost confirmate 34 de persoane infectate cu noul Coronavirus. Toate aceste persoane au fost mutate intr-un etaj din cadrul centrului si beneficiaza de asistenta medicala zilnica, asigurata de personal medical de la ambulanta, respectiv de la Spitalul Orasenesc Viseu de Sus, in colaborare permanenta cu medicii epidemiologi din judet. Toate cele 34 de persoane confirmate sunt asimptomatice. Contactii directi au fost izolati la domiciliu, pe o perioada de 14 zile. Centrul de Ingrijire si Asistenta Poienile de Sub Munte a fost inchis, iar Directia de Sanatate Publica Maramures a dispus efectuarea dezinfectiei si au fost luate toate masurile de protectie individuala.

Centrul de Ingrijire si Asistenta de la Poienile de Sub Munte a fost carantinat.

Articolul FOCAR CORONAVIRUS / ACTUALIZARE: Peste 40 de cazuri de COVID-19, la un centru al persoanelor cu dizabilitati de la Poienile de Sub Munte. Centrul a fost carantinat apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Maramureseanca Bianca Botisan, premiul I la Festivalul Concurs National ,,Din Comoara Satului" (FOTO SI VIDEO)
Citeste
SITUATIE COVID-19: FOCAR IN MARAMURES! – 34 de noi infectati intr-o singura zi, toti dintr-un centru de ingrijire
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.