FLAGRANT: Mita oferita de un maramuresean, refuzata de un politist de frontiera

La sesizarea politistilor de frontiera, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (D.G.A.) - Serviciul Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Satu Mare, sub directa coordonare si indrumare a procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Satu Mare, au prins in flagrant un cetatean roman, sofer al unui microbuz, care a oferit suma de 50 euro, cu titlu de mita, unui politist de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Satu Mare, pentru a nu-si indeplini atributiile de serviciu.

Ieri, 23 octombrie 2020, pe timpul unor misiuni de supraveghere si control in zona de competenta, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Satu Mare au oprit in trafic pentru control, pe comunicatia Botiz-Satu Mare un microbuz marca Mercedes Sprinter, inmatriculat in Romania.

La volanul mijlocului de transport se afla cetateanul roman T.G., in varsta de 55 de ani, domiciliat pe raza judetului Maramures, iar in momentul in care politistul de frontiera i-a solicitat documentele pentru control, soferul i-a oferit 50 de euro pentru a nu-si indeplini atributiile de serviciu.

Desi politistul de frontiera a refuzat si i-a adus la cunostinta ca fapta sa reprezinta infractiunea de dare de mita, barbatul a insistat in oferirea banilor, fapt pentru care politistul de frontiera a raportat evenimentul sefilor ierarhici.

In baza sesizarii Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Satu Mare, ofiterii D.G.A. - S.J.A. Satu Mare, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Satu Mare, l-au prins in flagrant pe soferul mijlocului de transport care a oferit politistului din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei suma de 50 euro.

Procurorul a dispus inceperea urmaririi penale fata de persoana in cauza pentru savarsirea infractiunilor de dare de mita si cercetarea acesteia in stare de libertate.

In urma sesizarii, s-a intocmit dosar penal, inregistrat la Parchetul de pe langa Tribunalul Satu Mare, pentru savarsirea infractiunii de dare de mita.

Articolul FLAGRANT: Mita oferita de un maramuresean, refuzata de un politist de frontiera apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

COVID-19, valul 2: Comuna Petrova, prima unitate administrativ-teritoriala din Maramures care intra in carantina totala pentru doua saptamani. Lista masurilor
Citeste
Prima localitate maramureseana bagata in carantina
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.