FITOS 2020: Politistii maramureseni fac verificari la regimul produselor de protectie a plantelor

In aceasta perioada politistii maramureseni, coordonati de specialistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, actioneaza pe linia prevenirii, identificarii si sanctionarii faptelor de natura penala si contraventionala la regimul produselor de protectie a plantelor. Activitatile au scopul cresterii sigurantei cetateanului prin verificarea starii de legalitate, a modului de efectuare a operatiunilor cu produse de protectia plantelor si a conditiilor in care se desfasoara aceste operatiuni de catre agentii economici de pe raza judetului Maramures.

La nivelul judetului nostru sunt inregistrati la Autoritatea Nationala Fitosanitara - Oficiul judetean Fitosanitar 27 de operatori economici care desfasoara activitati autorizate cu produse de protectie a plantelor.

Astfel se vor executa activitati specifice de control, in cadrul carora se va verifica, in principal, modul de respectare a dispozitiilor legale corespunzatoare acestui domeniu atat de catre operatorii economici autorizati, cat si de catre persoanele fizice sau juridice care desfasoara astfel de activitati in mod ilicit.

Actiunile vizeaza produsele de protectie a plantelor care, din cauza proprietatilor fizico-chimice, pot avea consecinte deosebit de grave pentru sanatatea populatiei si a mediului inconjurator in cazul in care operatiunile cu aceste produse sunt efectuate cu incalcarea reglementarilor legale in vigoare.

Articolul FITOS 2020: Politistii maramureseni fac verificari la regimul produselor de protectie a plantelor apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

IMPREUNA SA LE FACEM VIAtA GREA HOtILOR: Masuri de precautie la parcarea masinilor
Citeste
INFORMARE DE INTERES PUBLIC: Masuri adoptate de IPJ Maramures pentru limitarea riscului de raspandire a infectiei cu coronavirus
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.