Finalista dupa prima etapa, Baia Mare a depus documentatia pentru a doua runda a competitiei. In noiembrie aflam daca luam titlul!

12 orase europene s-au inscris in competitia pentru titlul de Capitala Europeana a Tineretului 2022. Dupa prima runda, doar 5 au mai ramas, printre care si municipiul Baia Mare!

CAPITALA EUROPEANA A TINERETULUI 2022 Duminica, 26 mai 2019, a fost depusa documentatia pentru cea de a doua etapa a competitiei. Baia Mare va fi prezenta in fata juriului la mijlocul lunii noiembrie, urmand ca pe data de 21 noiembrie sa fie dat castigatorul.

"Mai putin de sase luni ne mai despart de un moment extrem de important pentru viitorul municipiului Baia Mare: titlul de Capitala Europeana a Tineretului 2022. Dupa prima runda din competitia pentru obtinerea titlului am iesit finalisti. Am depus duminica, 26 mai 2019, candidatura municipiului Baia Mare in calitate de oras finalist pentru Capitala Europeana a Tineretului 2022, in cadrul rundei II a competitiei. Am transmis documentatia care constituie o dezvoltare detaliata a conceptului din prima runda, pe baza evaluarii si recomandarilor primite. Peste 65 de organizatii de la nivel local, national si european au contribuit la realizarea candidaturii noastre. De asemenea, 650 de tineri voluntari si-au exprimat punctele de vedere cu privire la oras si candidatura.

Ne-am construit proiectul candidaturii pe Cercul Urban de Tineret, un concept care aduce laolalta temele dezvoltarii urbane, tinerilor si a sustenabilitatii pe termen lung.Candidatura va fi evaluata de catre un juriu international, se vor formula recomandari de imbunatatire, iar Baia Mare va depune candidatura finala pana la 22 septembrie. Apoi, in mijlocul lunii noiembrie, ne vom prezenta in fata juriului. Castigatorul va fi anuntat in seara zilei de 21 noiembrie 2019. Sa ne tineti pumnii, iar la final sa ne bucuram impreuna: Baia Mare – Capitala Europeana a Tineretului 2022", a spus Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

ActualMM

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu
Citeste
Copiii de la Gradinita Nr. 27 din Baia Mare, in dialog cu politistii despre regulile de circulatie
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.