Fetita de 7 zile salvata de la moarte sigura in sediul isu bihor

O fetita de 7 zile a fost salvata de la moarte sigura in sediul ISU Bihor. Parintii alergau disperati pe strada si cereau ajutor, copilul lor intrase in stop cardio respirator.

Viata unei fetite de 7 zile a fost salvata in curtea ISU Bihor, de catre un medic din dispecerat si un pompier. Fetita era in stop cardiac cardio-respirator cand parintii ei au oprit masina pompierilor, cerand ajutor.

In jurul orei 13.40, pe strada Avram Iancu din municipiul Oradea, la cativa metri dupa iesirea din curtea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Crisana", o autospeciala de prima interventie si comanda a fost blocata de un jeep, care a patruns pe contrasens, conducatorul autoturismului si sotia acestuia, cetateni straini, vizibil panicati, solicitand ajutorul comandatului Detasamentului 1 de Pompieri Oradea, care coborase din autospeciala pentru a afla motivul acestui gest. 

In cateva secunde, maiorul Horia Cheregi a realizat ca viata sugarului aflat pe bancheta din spate a masinii, in scaunul auto, era in pericol, acesta aflandu-se in stop cardio-respirator. In acel moment, maiorul a ordonat conducatorului autospecialei sa alerteze fortele de la sediu, spunandu-i totodata tatalui copilului sa-l insoteasca cu autoturismul in curtea unitatii, unde, in mai putin de un minut, totul era pregatit pentru salvarea copilului.

Intrucat echipajul de terapie intensiva mobila al SMURD Oradea nu se afla la unitate, fiind in misiune la un caz medical, sugarul a fost preluat de dr. Juca Dacian, medicul coordonator din dispeceratul medical, care, impreuna cu plutonier major Pupaza Adrian, pompier militar in cadrul Detasamentului 1 Oradea, i-au acordat bebelusului, in varsta de 7 zile, ingrijirile medicale care se impuneau, reusind in cateva secunde, sa-l readuca la viata.

Fetita a fost preluata, plangand, spre marea bucurie a tuturor celor prezenti si in aplauzele pompierilor militari, de un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean, care a transportat-o la Camera de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" Oradea.

BENEFICIILE PENTRU SANATATE PE CARE LE ARE VARZA MURATA
Citeste
Maramures: Turismul, trend pozitiv pe primul semestru al acestui an
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.