Femeie de 42 ani din baia sprie rapusa de covid-19 in anglia

Caz cutremurator in Marea Britanie. O comunitate de maramureseni din Reading ar fi fost contacti directi cu fiul femeii sau cu sotul acesteia, iar acum autoritatile britanice nici nu vor sa auda de testarea lor.

O saptamana in coma decontectata sambata de la aparate in prezenta fiului

"Venise in vizita la noi si nu s-a mai putut intoarce din cauza faptului ca s-au suspendat zborurile din Londra. Sambata trecuta a inceput sa se simta rau si sa aiba dificultati in a respira.

Am sunat la 112 si ne-au spus sa stea acasa timp de 14 zile. Dupa o zi, duminica trecuta, era si mai rau. Pur si simplu abia respira. Am sunat iar la 112 si au venit sa o ia. Au dus-o la spital unde a stat in coma pana sambata dimineata . Fiul si sotul ei au fost sunati de la spital sa iasa din izolare si sa mearga la urgent acolo. Ajunsi acolo, o doamna le-a spus ca unul dintre ei sa mearga in salonul femeii pentru ca va fi deconectata de la aparate pentru ca nu mai poate fi salvata. Fiul ei a mers si si-a vazut mama murind" ne-a povestit in exclusivitate un maramuresean din Baia Sprie.

Englezii refuza testarea contactilor directi

"Fiul ei m-a sunat sambata dimineata si mi-a spus ca merge la spital ca mama lui este foarte grav si ca va intarzia putin la lucru. Apoi am aflat ce s-a intamplat. Toti suntem ingrijorati pentru ca fiul ei locuind in aceeasi casa a venit la munca. Suntem o comunitate de vreo 50 de baimareni si baisprieni aici si nu stim daca avem sau nu virusul. O parte dintre noi am mers la spital si am discutat acolo sa fim testati. Ne-au spus sa mergem acasa pentru ca NU VOM FI TESTATI. Ne-au spus ca daca ne vom simti rau sa sunam la 112. Pana atunci sa plecam acasa. Am sunat la Ambasada Romaniei sa vedem ce putem face. Nu ne pot ajuta. Am sunat la Administratia Prezidentiala din Romania. O doamna ne-a spus ca ne poate ajuta doar cu numarul de telefon de la Ambasada sau de la Minsterul de Externe. Noi vrem doar sa fim ajutati sa aflam daca suntem sau nu POZITIVI la acest virus iar autoritatile de aici REFUZA. Am vorbit si la BBC pentru a le prezenta situatia cu care ne confruntam" a continuat maramureseanul nostru.

Deocamdata nu se stie nici ce se va intampla cu maramureseanca decedata in spitalul englezesc. Nu se stie daca trupul neinsufletit va fi repatriat sau daca aceasta va fi inhumata in Marea Britanie.

vom reveni cu detalii despre acest subiect

Situatia la frontiera, in ultimele 24 de ore
Citeste
Femeie de 42 de ani din Baia Sprie, rapusa de Coronavirus in Marea Britanie
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.