Femeia din maramures care a cerut pe facebook participare masiva la slujba de Inviere s-a ales cu dosar penal

O femeie din Maramures a postat pe Facebook declaratia pe proprie raspundere in format electronic, editata, in care cerea credinciosilor sa participe masiv la slujba de Inviere, pentru ca autoritatile nu vor putea, in opinia sa, sa amendeze sau sa aresteze pe toata lumea.

Autoritatile s-au sesizat si au identificat persoana care a postat documentul editat, informand ca pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal pentru instigare publica.

"Politia orasului Borsa s-a sesizat despre faptul ca pe retelele de socializare a aparut o postare emisa prin care indemna in scris publicul sa participe la slujba de inviere din data de 19 aprilie a.c., cu mentiunea "Nu vor putea sa ne amendeze sau sa ne aresteze daca suntem toti uniti!!! Da-i mai departe".

Postarea a fost publicata si distribuita inclusiv de alte persoane. In urma verificarilor efectuate a fost identificata persoana care a postat declaratia pe propria raspundere atasata si a fost informat Parchetul de pe langa Judecatoria Viseu de Sus. Organele abilitate au intocmit dosarul penal nr.472/P/2020 in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de "Instigare publica" fapta prevazuta si pedepsita de Art.368 alin.1 Cod penal", informeaza autoritatile.

Anul acesta slujbele din Saptamana Mare si de Sfintele Pasti vor fi savarsite doar de slujitorii bisericesti, fara participarea credinciosilor, fiind transmise in mediul online si pe canale TV. Patriarhia Romana a dat publicitatii o serie de recomandari, care pot fi consultate aici.

O artista de muzica populara si sotul ei din borsa atacati cu pietre, agresati fizic si verbal
Citeste
Boris Johnson, infectat cu coronavirus, a fost externat din spital, insa nu se va intoarce imediat la lucru
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.