Fara paermis de conducere si beti la volan in baia mare si bogdan voda

Ieri, 24 noiembrie, politistii maramureseni au intocmit mai multe dosare penale pentru comiterea unor infractiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice.

La ora 14.50, pe strada Gheorghe Sincai din municipiul Baia Mare, politistii au oprit pentru control un autoturism care era condus de catre un barbat de 39 de ani.
In urma verificarilor efectuate, politistii au stabilit ca permisul conducatorului auto era anulat din luna martie 2019.
In cauza s-a intocmit dosar penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al carei permis i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in Romania

Tot in municipiul Baia Mare, pe strada Victoriei, politistii au depistat un barbat de 52 de ani care conducea un autoturism, fiind sub influenta bauturilor alcoolice. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0.69 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" Baia Mare, unde i-au fost recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Azi noapte la ora 00.30, pe strada 22 decembrie din Baia Mare, politisti au observat un autoturism care circula haotic si fara luminile de intalnire si l-au oprit pentru control. Au constatat ca ca barbatul nu figureaza ca fiind posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule si nici nu a posedat vreodata. De asemenea barbatul a fost testat si alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judetean de Urgenta Dr.Constantin Opris Baia Mare pentru recoltarea de probe biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

Si politistii Sectiei 2 Politie Rurala Bogdan Voda au intocmit un dosar penal si efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului, dupa ce au depistat la volanul unui autoturism care circula pe D.J. 186, in localitatea Bogdan Voda, un barbat de 37 de ani avand o concentratie de 0,65 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Actiuni pentru siguranta circulatiei la Seini si Sarasau

Ieri, 24 noiembrie, politistii Sectia 6 Politie Rurala Sarasau si cei de la Politia orasului Seini au fost prezenti pe drumurile publice din raza de competenta pentru a combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

In cadrul actiunilor derulate, politistii au oprit pentru control 82 de autovehicule si au legitimat 91 de persoane, in 33 de cazuri fiind constatate diverse abateri de la normele rutiere. Pentru sanctionarea acestora politistii au plicat amenzi in valoare totala de aproape 8.000 de lei.

La Sarasau principalele nereguli constatate au fost neutilizarea centurii de siguranta de catre sase conducatori auto. Intr-un caz politistii au fost nevoiti sa dispuna si masura complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, unui conducator auto care a incalcat regulile privind depasirea. De asemenea, trei pietoni au fost sanctionati pentru traversare neregulamentara.

La Seini politistii au retinut doua permise de conducere, unul pentru conducere sub influenta alcoolului si unul pentru neacordare de prioritate pietonilor si au ridicat un set de placute de numere de inmatriculare intrucat Inspectia Tehnica Periodica era expirata.

Cu sprijinul oamenilor de suflet, la Barsana a fost identificata casa in care va locui familia Benta, o mama singura cu opt copii
Citeste
Vestigii si marturii istorice medievale, distribuita in scolile baimarene
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.