Familiile celor patru studente moarte cauta martori ai accidentului

Dupa ce Curtea de Apel Cluj a intors la parchet dosarul accidentului din Jibou, familiile celor patru absolvente ale Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, moarte dupa ce masina in care se aflau a fost lovita de tren, in mai 2018, cauta martori ai tragediei.

Madalina Dascal, avocata familiilor indurerate, a lansat un apel public pentru a gasi martori care sa furnizeze informatii despre functionarea necorespunzatoare a semnalelor acustice si luminoase de la nivel cu calea ferata din locul tragediei.

"In data de 17 mai 2018, pe centura ocolitoare a orasului Jibou, judetul Salaj, a avut loc un accident rutier, accident in care si-au pierdut viata 4 studente, autoturismul in care se aflau fiind lovit de tren. Tragedia in care au decedat cele 4 tinere a socat o tara intreaga si a lasat in doliu familiile indurerate care nici pana in ziua de astazi nu si-au gasit linistea.

Desi la momentul producerii accidentului au existat in mediul virtual zeci de persoane care au acuzat functionarea necorespunzatoare a semnalelor acustice si luminoase de la nivelul caii ferate din Jibou, pana in ziua de astazi nu s-a gasit nici un martor care sa fi putut oferi informatii relevante asupra acestor afirmatii.

Mai mult decat atat, aceleasi acuze cu privire la functionarea necorespunzatoare a semnalelor de la aceeasi cale ferata continua sa apara in mediul public chiar si acum, dupa mai bine de un an de la accidentul din Jibou.

Intrucat familiile victimelor implicate in tragicul accident doresc cu disperare aflarea adevarului, facem apel la toate persoanele care ar putea oferi orice informatie relevanta asupra acestui subiect, care sa ajute familiile victimelor implicate sa afle daca in ziua respectiva, 17 mai 2018, semnalele acustice si luminoase de la nivelul caii ferate din Jibou, judetul Salaj, functionau sau nu corespununzator. Totodata, rugam persoanele care au cunostinta despre nefunctionarea sau functionarea necorespunzatoare a semnalelor acustice sau luminoase de la nivelul caii ferate din Jibou, atat din perioada respectiva cat si din prezent, sa ne contacteze", a transmis avocata celor patru familii, Madalina Dascal.

Pe 17 mai 2018, patru tinere cu varste cuprinse intre 20 si 21 de ani si-au gasit sfarsitul intr-un autoturism marca Volkswagen, dupa ce masina a fost spulberata de un tren la o trecere la nivel cu calea ferata din Jibou . Ancheta a stabilit ca soferita autoturismului, Sanda Ungur, nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferata si astfel s-a produs nenorocirea.

La finalul lunii martie, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Jibou au finalizat cercetarle si au ajuns la concluzia ca semnalele acustice si luminoase functionau perfect, dar acestea au fost ignorate de catre soferita de 22 de ani. Prin urmare, Sanda Ungur a ajuns la un acord cu procurorii pentru o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare pe o perioada de supraveghere de 4 ani.

Decizia nu a fost una definitiva si a fost atacata la Curtea de Apel Cluj.

In prima zi din luna octombrie 2019, a venit si decizia Curtii de Apel si conform clujust.ro, a fost desfiintata sentinta Judecatoriei Jibou, care a admis acordul incheiat de Sanda Ungur cu Parchetul Judecatoriei Jibou.

Conform sursei citate, avocata Madalina Dascal sustine ca pedeapsa era prea mica si din cauza acordului dintre Sanda Ungur si procurori, nu a mai fost cercetata o posibila vina a celor de la CFR, fiind posibil ca instalatia de semnalizare de la nivel cu calea ferata sa nu fi functionat corespunzator.

Prin urmare, Curtea de Apel Cluj a intors la parchet dosarul accidentului din Jibou.

Sursa Observator.TV

Doi cetateni din Algeria si Maroc, depistati in Satu Mare
Citeste
Romanii voteaza cu inima, romanii voteaza Viorica Dancila!
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.