Falsul medic stomatolog pus in libertate sub control judiciar

Dupa ce politistii maramureseni au retinut-o pe 24 de ore falsul medic stomatolog a fost pus in libertate sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Baia Mare.

Totodata s-a dispus punerea sub sechestru a imobilului in care isi desfasura activitatea ilegala dar si asupra aparaturii care o folosea.

Este vorba despre o femeie in varsta de aproximativ 50 de ani care era tehniciar dentar, insa sustinea ca este medic stomatolog.

Sa mai spunem si ca nu se cunoaste inca numarul exact al pacientilor iar anchetatorii fac apel la populatie sa se prezinte la medic pentru analize complete . Ieri v-am prezentat prezentat ieri declaratii ale pacientilor care au aflat din presa despre caz si care au avut probleme cu lucrarile efectuate de falsul medic stomatolog.

Colegiul Medicilor Dentisti stia de activitatile ilegale din 2016 insa nimeni nu a sesizat faptele

"Este un caz de care stiam deja de ceva timp. Am facut niste interventii si la nivel de samatate publica, dar nefiind notificat acest cabinet nicaieri, cum ca persoana care efectua tratamentele nu are aviz de libera practica, deci nu era in evidentele noastre, nu am putut, nu am avut acces si nu am putut sa intram in acest cabinet. Asta pana in iulie 2019, cand am primit o reclamatie de la o pacienta, care ne-aspus numele, adresa si asa am reusit conform Legii 95 din 2006 sa sesizam organele in drept, ceea ce am si facut si in scris,am atasat reclamatia pacientei respective. Insa, noi, neavand competente in a face controale sau descinderi la adresa respectiva, nefiind in jurisdictia noastra, a preluat politia cazul. Ne-au instiintat dupa o perioada ca ceea ce am sesizat este adevarat si au inceput cercetarile.

Este foarte sa greu sa ceri fiecarui medic licenta, insa cred ca poti sa iti dai seama dintr-o privire. Am inteles ca si din punct de vedere al dezinfectarii, lucrurile nu stateau foarte bine, asa ca recomand pacientilor, in astfel de cazuri, sa se reorienteze si sa nu caute chilipiluri. Am inteles ca nu a avut preturi foarte foarte mici, in schimb a avut mult tupeu

Ea lucreaza de cativa ani. Prima descindere pe care noi am vrut sa o facem a fost in 2017 si ne-am documentat cu hartii, dar problema e ca nu am avut o reclamatie scrisa, cu nume,. Ideea e ca nu am putut sa emitem o adresa oficiala pentru ca nu am avut nimic concret. Ea a avut foarte multi pacienti, insa unul e suficient. Ea a incalcat legea si regulile, a pus in pericol viata pacientului si a incasat venituri necuvenite, nu era indreptatita. Financiar, este evaziune fiscala, nu?", a declarat Viorica Titirca, presedintele Asociatiei Medicilor Stomatologi Maramures.

Citeste si

Se intampla din nou
Citeste
Plan de masuri adoptat pentru combaterea influentei aviare in focarul secundar de la seini
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.