Explozii dupa ce un gater a ars ca o torta in miez de noapte

Incendiu violent azi noapte in cartierul baimarean Ferneziu, pe strada Barajului. Un gater a luat foc si a ars ca o torta.

Vecinii unitatii comerciale au sunat la 112 si au alertat pompierii din Baia Mare. Inainte ca acestia sa ajunga s-au auzit mai multe explozii, cel mai probabil a unor butelii aflate in incinta societatii.

Pompierii militari au intervenit cu patru autospeciale de stingere cu apa si spuma, dar si cu echipaje SMURD.

Flacarile au mistuit toate utilajele dar si cantitati imense de masa lemnoasa.

ACTUALIZARE – ISU MARAMURES

Interventia a durat trei ore si a fost extrem de dificila din cauza amplorii incendiului. Flacarile au mistuit o hala din lemn in suprafata de 300 mp, o magazie din lemn in care era depozitata cherestea in suprafata de 100 mp si o cladire de birouri din lemn in suprafata de 30 mp. Nu s-au inregistrat victime.

Cauza izbucnirii focului – scurtcircuit la instalatia electrica.

ACTUALIZARE – ISU Maramures

In 24 de ore, de joi, 9 aprilie, pana in aceasta dimineata, pompierii militari au actionat la localizarea si lichidarea unui numar de 13 incendii. Azi noapte, in jurul orei 02.15, trei echipaje de stingere si unul de prim ajutor EPA SMURD, din cadrul Detasamentului de Pompieri "Cpt. Marchis Adrian" Baia Mare, au actionat la localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o firma de prelucrare a lemnului, pe strada Barajului, din Baia Mare.

Au ars o hala din lemn, in suprafata de circa 300 de metri patrati, o magazie din lemn, pentru depozitare cherestea, in suprafata de circa 100 de metri patrati si o cladire din lemn, pentru birouri, in suprafata de circa 30 de metri patrati.

O ora mai tarziu, in jurul orei 03.00, fortele Detasamentului de Pompieri "Cpt. Marchis Adrian" Baia Mare au fost solicitate la un alt incendiu, izbucnit in mai multe magazii din localitatea Nistru. La localizarea si lichidarea incendiului au actionat un echipaj de stingere si unul de prim ajutor EPA SMURD, impreuna cu un echipaj al Serviciului Privat pentru Situatii de Urgenta al societatii Aramis si unul al S.P.S.U., care asigura masurile P.S.I. pentru societatea Italsofa, solicitate in sprijin. In urma incendiului au ars constructii din lemn in suprafata de circa 200 de metri patrati.

Celelalte 10 incendii au fost de vegetatie uscata si fond forestier. Atragem atentia, inca o data, tuturor maramuresenilor, sa renunte la arderea resturilor vegetale, pentru curatarea terenurilor agricole. Aceasta activitate este interzisa, fara acordul autoritatilor competente.

In conformitate cu HGR nr. 537/2007, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele de prevenire si stingere a incendiilor, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deseurilor si a altor materiale combustibile, fara obtinerea permisului de lucru cu foc si fara luarea masurilor pentru impiedicarea propagarii focului la vecinatati reprezinta contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 1000 lei la 2500 lei.

Puteti, va rog, sa nu mai incendiati Maramuresul?: Inclusiv Salvamont merge, ca pe Campu Negru
Citeste
Explozii urmate de un incendiu urias in Baia Mare, in cartierul Ferneziu
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.