EXECUTARE SILITA: Datorie catre Drusal de 16 milioane de lei. Se pune sechestru pe bunurile Primariei Baia Mare (declaratie de presa)

Miercuri, 20 martie 2020, executorii judecatoresti vor pune sechestru pe bunurile mobile si imobile ale Primariei Baia Mare. Societatea de salubritate Drusal SA a obtinut la Tribunalul Cluj incuviintarea executarii Primariei pentru o parte din sumele datorate (Dosar nr.5643/182/2019). Iar daca cele doua entitati nu vor ajunge la un acord de ultim moment privind reesalonarea datoriilor, vom asista la o noua premiera negativa marca Catalin Chereches.

Pe langa datoriile confirmate de instante, care se ridica la aprox. 11 milioane de lei, primaria mai are datorii de aprox. 5 milioane de lei fata de societatea de salubritate, sume care reprezinta servicii efectuate, facturate si aflate la scadenta, dar neachitate, atat pentru salubrizarea stradala, cat si pentru cea prestata catre populatie.

Primaria a incasat taxa de salubritate de la foarte multi cetateni, multi dintre ei achitand in avans serviciile pentru tot anul, dar se pare ca nu s-a facut transferul sumelor catre Drusal.

In ultimii 3 ani, am atras atentia in mod repetat asupra lipsei de transparenta si de responsabilitate in ceea ce priveste cheltuirea banilor publici, de catre Primaria Baia Mare, aflata sub dictatura primarului in functie.

Cheltuielile nesabuite si contractele indreptate catre firmele de casa au adus Baia Mare ,,la fundul sacului", iar cei care trebuie sa plateasca inconstienta si pretentiile de lux ale primarului in functie sunt cetatenii. Cetateni care nu au acces nici macar la sedintele de Consiliu Local, desi acestea trebuie sa fie obligatoriu publice. Cetateni care nu sunt informati niciodata despre situatia financiar-contabila a administratiei publice locale, desi din taxele si impozitele lor sunt platite chermeze, baluri si petreceri campenesti organizate si gazduite de firmele de casa ale primarului.

Il somez public pe primarul Catalin Chereches sa vina in fata baimarenilor si sa prezinte:

situatia financiara reala a municipiului Baia Mare
lista datoriilor pe care municipiul le are fata de furnizori
lista creditelor bancare si a ratelor imprumuturilor pe care le-a angajat si pe care baimarenii le vor achita decenii la rand, chiar si dupa ce dumnealui nu va mai fi primar de Baia Mare.
De asemenea, solicit primarului (dr. ec.) Catalin Chereches sa vina si cu solutii pertinente de redresare a bugetului si economiei Baii Mari!

Dan Ivan, Baia Mare, Presedinte USR Maramures

Comenteaza cu Facebook

Articolul EXECUTARE SILITA: Datorie catre Drusal de 16 milioane de lei. Se pune sechestru pe bunurile Primariei Baia Mare (declaratie de presa) apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

EXCLUSIV: Seful Postului de Politie Sarasau, confirmat pozitiv cu COVID-19
Citeste
Functionar consular din Catania, concediat dupa ce a vorbit ironic cu o sportiva romanca
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.