Exclusiv: Viseu de Sus va avea 16 paturi de Terapie Intensiva. Ce planuri au autoritatile anti-COVID19, in Maramures. Reactia oficialitatilor

Sistemul sanitar maramuresean face mari eforturi sa reziste. Pe langa cazurile clasice de afectiuni, a aparut celebrul COVID-19.

In contextul in care am avut 19 paturi de COVID-19 la Spitalul de Pneumoftiziologie "Dr. Nicolae Rusdea" Baia Mare si ele s-au completat, iar la Spitalul Judetean "Dr. Constantin Opris" din Baia Mare, sunt 6 din 9 locuri completate azi, s-au luat decizii.

Noile masuri vizeaza Spitalul Orasenesc Viseu de Sus. Aici vor fi amenajate 16 locuri de ATI pentru bolnavii de COVID-19. Se va prelungi, ca masura, si la Spitalul Judetean din Baia Mare, decizia tratarii pacientilor de COVID-19, pana cand vor fi gasite masuri suplimentare. De aia tot zicem ca numarul celor care au nevoie de ajutor va creste exponential.

"Fac un apel tututor locuitorilor judetului Maramures. Cu totii regretam oameni dragi, dar scopul nostru este de a reduce infectarile si situatiile tragice", a declarat, intr-o interventie pentru DirectMM.ro, Rares Pop, directorul DSP Maramures.

C.T.

APIA: Situatia finala a cererilor depuse in cadrul Masurii 21
Citeste
Pastravi in apele cristaline ale Parcului National Muntii Rodnei; Afla mai multe despre aceasta specie (VIDEO)
Citeste
Articol preluat de pe directmm.ro. Citeste tot articolul aici.