EXCLUSIV VIDEO / DOCUMENTE: Soferul de ridesharing din Baia Mare depistat la volan cu 7 substante interzise a iesit NEGATIV la analizele de laborator. Ministrul Bode cum explica?

Astazi au sosit analizeze soferului de ridesharing depistat cu aparatul drugtest POZITIV la 7 substante halucinogene. Acestea arata negru pe alb faptul ca baimareanul este NEGATIV la toate cele sapte atentionari dispuse de aparat. Cauza a fost clasata de procuror iar baimareanul a primit permisul de conducere

La data de 29 ianuarie 2023, in jurul orei 2.05, lucratori din cadrul Birului Rutier, aflandu-se in exercitarea atributiilor de serviciu pe bd Traian din municipiul Baia Mare, in dreptul imobilului cu nr. 12, au oprit pentru control autoturismul marca Citroen, cu numarul de inmatriculare …, proprietatea… la volanul carui se afla numitul …

Ce spune referatul de clasare

Cu ocazia controlului efectuat, organele de politie l-au testat pe numitul …. cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0.00 mg/l alcool pur in aerul expirat. Totodata, numitul .. a fost testat cu aparatul Drug Test marca AquillaScan WDTP-10, seria… iar la ora 2.38, rezultatul testului a iesit pozitiv pentru consum de COC, MET, BZP, THC, MDMA, MTD si KET, recomandandu-se analize de laborator.

Ulterior, numitul …. a fost condus la Spitalul Judetean de Urgenta "Dr Constantin Opris" din Baia Mare unde i-au fost prelevate mostre biologice de sange si urina in vederea determinarii prezentei in organism a unor substante psihoactice.

Potrivit buletinului de analiza toxicologca nr. 72/2023 al Institutului de Medicina Legala Cluj Napoca, examenul toxicologic efectuat pe monstra de sange recoltata la ora 3.05 a fost negativ pentru amfetamine, catinone (mefedrona), metadona, cocaina si tetrahidracanabinoli (THC).

De asemenea, examenul toxicologic efectuat pe monstra de urina recoltata la ora 3.07 a fost negativ pentru: amfetamina, metamfetamina, MDMA, mefedrona tetrahidrocanabinoli (THC), ketamina, metadona, cocaina, AB-PINACA, morfina si alti derivati opiacei.

Examenul toxicologic efectuat pe proba de urina a fost NEGATIV pentru amfetamine si catinone (mefedrona).

Fata de cele exempuse…. PROPRUN: Clasarea cauzei penale nr. 490/P/2003 avand ca obiect infractiunea de conducere a unui vehicul sub influenta unor substante psihoactive, prev. de art. 336 alin 2. Cod Penal.

Contul soferului de ridesharing a fost deblocat odata cu solutia de clasare, astfel ca baimareanul poate sa se intoarca la munca.

Intrebari fara raspuns

Ce spune acum ministrul de interne BODE? Cum este permis ca un astfel de aparat drugtest sa fie omologat in conditiile in care mai multi soferi au sesizat deja ca are mari probleme. Plateste Ministerul de Interne zilele in care un sofer nu poate munci din cauza faptului ca are permisul de conducere suspendat? Parlamentarii din Maramures auziti? De ce nu ii luati la rost pe cei abilitati. Nu de alta dar din aceasta cauza v-au ales si trimis maramuresenii in Parlamentul Romaniei!

CITESTE SI:

Topul etniilor in statistica oficiala din Maramures: Ucrainenii, principala minoritate acum in populatia judeteana! Sunt cei mai multi din Romania!
Citeste
Manifestari dedicate aniversarii a 110 ani de la nasterea sculptorului roman Gheza Vida
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.