Exclusiv: Toate paturile de Terapie Intensiva din Baia Mare s-au ocupat! Solutie de urgenta cu regim temporar, gasita la Spitalul Judetean din Baia Mare

Cine a spus ca noul coronavirus nu poate cauza probleme in Maramures s-a inselat amarnic. Astazi, 3 noiembrie, paturile de Terapie Intensiva destinate bolnavilor de COVID-19 au fost ocupate. Toate!

Conform surselor DirectMM.ro, ieri erau 27 pacienti pe Terapie Intensiva din totalul de 28 paturi (19 la spitalul-suport TBC si 9 la Sectia ATI-COVID19 de la Spitalul Judetean). Azi s-a ajuns la maximul posibil, toate paturile fiind ocupate. Toti pacientii de la ATI-COVID19 de la Spitalul Judetean sunt intubati! Dar ei nu apar pe indicii furnizati de comandamentul judetean, intrucat cea mai mare unitate medicala din Maramures nu este spital-suport, cel putin asta ne-au explicat sursele noastre.

In acest context, s-a decis gasirea unor solutii, in conditiile in care la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean "Dr. Constantin Opris" din Baia Mare au ajuns, astazi, la orele amiezii, potrivit informatiilor noastre, inca 11 suspecti de infectia cu COVID-19. Ca atare, conform surselor DirectMM.ro, s-a decis suplimentarea paturilor de Anestezie Terapie Intensiva pentru cei care au COVID-19, de la 9 la 16, iar pentru zona-tampon, destinata celor suspecti, de la 12 la 30 de paturi, situate separat de celelalte sectii ale unitatii medicale. Sursele noastre medicale ne-au explicat ca se asteapta o suplimentare a paturilor si la Spitalul de Pneumoftiziologie "Dr. Nicolae Rusdea" la Sectia ATI. Ar mai exista posibilitatea punerii in functiune a unei sectii ATI la Spitalul de Boli Infectioase, ne-au spus sursele noastre medicale.

Asadar, daca aveti impresia ca aceasta boala este o joaca, ganditi-va de doua ori. Nu se stie niciodata daca vom ajunge intr-un scenariu nebunesc, in care medicii sa ajunga sa aleaga cine sa traiasca si cine nu. Pana atunci, stim, conform surselor pe care le avem, ca la Viseu de Sus vor fi amenajate paturi pentru cei cu COVID-19, pentru a sprijini eforturile medicilor de dincoace de deal. Ba chiar exista o intentie similara si la Sighetu Marmatiei. Important de inteles este ca fiecare unitate medicala trateaza si alte afectiuni, nu numai COVID-19, insa pentru noul coronavirus este nevoie de spatii speciale, din cauza contagiozitatii ridicate. Sistemul medical nu se afla in colaps, inca, dar ar putea ajunge in acest scenariu negru daca nu sunt respectate regulile elementare. Ca fapt divers, au fost pacienti suspecti de COVID-19, tratati pe hol, fiindca nu erau paturi libere. Asadar, masca, igiena si evitarea aglomeratiilor sunt absolut necesare!

C.T.

Perchezitii in Valea Viseului si Sighetu Marmatiei: Mii de pachete cu tigari de contrabanda au fost confiscate
Citeste
In Maramures, timp de mai bine de o luna: Actiuni pentru verificarea legalitatii transporturilor rutiere de persoane
Citeste
Articol preluat de pe directmm.ro. Citeste tot articolul aici.