EXCLUSIV: SOCANT - In microbuzele FANNY pasageri transportati ca-n VREMEA COMUNISMULUI. La Urbis, a fost dat jos din autobuz pentru ca ne-a filmat haosul de pe ruta Ferneziu a URBIS (VIDEO)

Astazi va prezentam imagini socante trimise de cititorii nostri. Avem doua cazuri: unul a unui transportator privat de pe ruta Baia Mare - Poiana Codrului (cursa efectuata cu un microbuz) si al doilea caz a transportatorului Primariei Baia Mare - Urbis.

In lege se spune una, realitatea e alta. Cine verifica, evident NIMENI

Cursa efectuata cu un microbuz pe ruta Baia Mare - Poiana Codrului (judetul Satu Mare) de firma Fanny NU RESPECTA Ordinul semnat de ministrul Transportului si Sanatatii privind prevenirea contaminarii cu noul virus SARS-CoV-2.

Avem imagini video si fotografii realizate in cursul dupa amiezii de ieri pe aceasta ruta. Calatori inghesuiti ca sarmalele in oala calatoresc pe aceasta ruta. Nu se respecta legea care spune clar ca in cazul microbuzelor nu se pot transporta pasageri in picioare. Culmea este ca in momentul in care cititorul nostru a filmat, el a fost amenintat atat de pasageri cat si de conducatorul auto. Asadar, INCONSTINETA MAXIMA DIN PARTEA AMBELOR PARTI. Distantare sociala zero, purtarea mastii de protectie aproape inexistenta (sunt si cateva exceptii in randul pasagerilor evident), cel de la volan nici vorba sa fie protejat fata de calatori, nici vorba sa poarte masca de protectie.

Cine ii controleaza, evident ABSOLUT NIMENI. Mentionam si faptul ca firma a fost contactata telefonic de cititor caruia i s-a spus sec: daca doriti puteti sa faceti o sesizare pentru aceasta situatie.

Dat jos abuziv din autobuz pentru ca a filmat pentru baiamare24.ro si vasiledale.ro

Am incercat astazi sa vedem cum se respecta legea pe autobuzele URBIS Baia Mare. Evident acestea sunt un adevarat FIASCO: se respecta probabil doar pe hartie. Realitatea insa este extrem de cruda. Pasagerii evident nu respecta nicio distantare sociala. Mai mult un CONTROLOR pe ruta 1 Ferneziu - Baia Mare a avut TUPEUL incredibil de a-l cobori ilegal din mijlocul de transport in comun pe cititorul care ne-a trimis imaginile foto si video. Nu putem sa nu intrebam public: IN BAZA CAREI LEGI a putut comite un asemenea ABUZ? In conditiile in care omul avea bilet de calatorie.

Ce spune legislatia privind transportul in comun?

Ordinul nr. 984/829/2020 al ministrului Transporturilor si al ministrului Sanatatii, privind masurile pentru prevenirea contaminarii cu noul virus SARS-CoV-2 si pentru asigurarea desfasurarii activitatilor in conditii de siguranta sanitara in domeniul transporturilor, pe perioada starii de alerta, publicat sambata, 16 mai 2020, in Monitorul Oficial.

La Anexa 2 a acestui ordin sunt prevazute MASURI SI REGULI care se impun a fi implementate in domeniul transportului rutier de persoane, pe perioada starii de alerta, pentru prevenirea raspandirii COVID-19:

  1. La urcarea in vehicul vor fi montate dozatoare cu solutii dezinfectante. Se va efectua obligatoriu curatenia si dezinfectia mijlocului de transport inainte de plecarea in cursa. Va fi evitata maturarea uscata si alte actiuni mecanice pe suprafete potential contaminate, pentru a reduce posibilitatea de dispersare a virusului. Se vor utiliza in schimb metode de curatare umeda.
  2. Conducatorul auto va fi dotat cu masca de protectie.
  3. Purtarea mastii este obligatorie pentru accesul la bordul vehiculelor de transport pasageri, precum si pe toata durata calatoriei.
  4. Spatiul conducatorului auto va fi izolat sau primul rand de scaune va fi pastrat liber, pentru a evita interactiunea sociala.
  5. Conducatorii mijloacelor de transport au obligatia de a pastra distanta sociala in timpul pauzelor si perioadelor de repaus pe drum, evitandu-se contactele cu alte persoane (soferi, pasageri, persoane adiacente parcursului etc.).
  6. La imbarcare/debarcare, pasagerii vor respecta o distanta de siguranta minima unul fata de celalalt.
  7. Pentru vehiculele cu cel putin doua usi, accesul in interiorul vehiculului se va realiza doar pe usa din fata, iar coborarea pe cealalta/celelalte usa/usi.
  8. Pentru microbuze este permis doar transportul persoanelor pe scaune, cu respectarea regulilor generale prezentate mai sus.
ACTUALIZARE - CJSU Maramures

"La nivelul CJSU s-au dispus masuri pentru verificarea aspectelor semnalate cu privire la respectarea prevederilor legislatiei in vigoare la cei doi operatori de transport public de persoane" au transmis reprezentatii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures.

vom reveni cu pozitii publice oficiale din partea autoritatilor dar si cu imaginile video

Comenteaza cu Facebook

Articolul EXCLUSIV: SOCANT - In microbuzele FANNY pasageri transportati ca-n VREMEA COMUNISMULUI. La Urbis, a fost dat jos din autobuz pentru ca ne-a filmat haosul de pe ruta Ferneziu a URBIS (VIDEO) apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Un barbat din Grosi, prins „cu alcoolemie la bord” in Baia Mare
Citeste
Final Campanie depunere cereri de plata 2020!
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.