EXCLUSIV: Politisti de frontiera depistati pozitiv cu SARS-CoV-2. Probleme si la Primaria Oncesti. DSP Maramures a scapat situatia de sub control

Situatia pandemiei cu noul coronavirus a scapat de sub control la nivelul judetului Maramures. Directia de Sanatate Publica Maramures pur si simplu este depasita de situatie. Si pentru ca tacamul sa fie complet oficialii DSP Maramures stau ascunsi prin birouri si recunosc (cu jumatate de gura), prin CJSU Maramures, abia a doua zi ca aspectele relatate de noi sunt adevarate. Asa s-a intamplat cu focarul de la Primaria Valea Chioarului, asa s-a intamplat in cazul angajatilor Serviciului Judetean de Ambulanta Maramures. Iar exemplele pot continua.

POLITIA DE FRONTIERA MARAMURES
Astazi va prezentam alte informatii obtinute pe surse in exclusivitate. Mai multi angajati ai Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Maramures au fost depistati pozitiv. Stim pana in acest moment ca toate cladirile in care isi desfasurau activitatea cei infectati au fost dezinfectate. Conform informatiilor noastre politistii de frontiera sunt asimptomatici.

ONCESTI

Trecem mai departe, la Primaria Oncesti ar fi probleme.

"Focar de Covid la Oncesti... DSP Maramures nu face nici o ancheta epidemiologica...angajati ai primariei pozitivi, angajati ai pensiunilor tinuti acasa cu febra si cu probleme respiratorii. Chiar atat de corupt e DSP Maramures incat nu le pasa de sanatatea oamenilor???? Aloooo...exista cineva caruia ii pasa de sanatatea oamenilor????" este strigatul de ajutor postat pe o retea de socializare de un localnic din Oncesti.

Din birouri situatia se prezinta EXCELENT

In nicio situatie nu avem detalii oficiale despre anchetele epidemiologice desfasurate de DSP Maramures. Nu stim daca au fost identificate toate persoanele care au intrat in contact direct cu cei depistati pozitiv. Nu le avem pentru ca DSP Maramures NU COMUNICA PUBLIC, ci prefera sa se ascunda prin birouri si sa comunice doar ce doresc si doar ce le convine lor.

Iata comunicatul de presa de astazi al CJSU Maramures.

In ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne si politistii locali au executat, pe raza unitatilor administrativ-teritoriale, in sistem integrat 63 de misiuni. Cele 89 de efective au procedat la verificarea respectarii masurilor de protectie individuala, la verificarea respectarii masurilor de catre societatile comerciale si persoanele fizice autorizate, la mentinerea ordinii si sigurantei publice la respectarea masurii de carantinare de catre persoanelor aflate in locatiile declarate. In executarea misiunilor au fost utilizate 27 mijloace de mobilitate. Au fost verificati peste 30 de agenti economici cu privire la respectarea masurilor stabilite in perioada starii de alerta. In perioada executarii misiunilor au fost depistate, identificate si avertizate sase persoane care nu au respectat masurile de protectie individuale. Au fost aplicate, in context, sanctiuni contraventionale in valoare de 2.000 lei.

La Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Maramures sunt centralizate urmatoarele informatii: 542 persoane confirmate si infectate cu SARS-CoV-2, 180 persoane internate si aflate sub tratament medical, 332 persoane vindecate si externate din spital, 30 persoane decedate. Sunt in carantina la domiciliu sau in locatia declarata 545 persoane. Mentionam ca aceste date sunt in dinamica.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures solicita cetatenilor sa respecte normele stabilite de autoritati in perioada starii de alerta, distanta fizica de protectie sanitara si masurile de igiena stabilite de catre specialisti. Este important ca fiecare dintre noi sa avem o conduita si un comportament responsabil, sa constientizam ca actiunile noastre ii pot afecta pe ceilalti si sa respectam deciziile autoritatilor pentru limitarea si raspandirea infectiilor cu noul Coronavirus. Multumim tuturor celor care au inteles ca numai impreuna vom reusi sa depasim aceasta perioada!

Vom reveni cu declaratii oficiale

Articolul EXCLUSIV: Politisti de frontiera depistati pozitiv cu SARS-CoV-2. Probleme si la Primaria Oncesti. DSP Maramures a scapat situatia de sub control apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Medicul Virgil Musta: Nu toti pacientii care s-au vindecat de COVID-19 si-au dezvoltat imunitate
Citeste
Coronavirus 7 august. Peste 1.300 de cazuri noi in Romania in ultimele 24 de ore
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.