EXCLUSIV: Informatiile ascunse de DSP Maramures vi le oferim noi. Doi medici (Sighet si Baia Mare), un ambulantier si un sofer al Ambulantei Sighet depistati pozitiv

Astazi Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures ne-a informat despre faptul ca trei persoane angajate la o substantei de Ambulanta au fost confirmate pozitiv.

Noi le transmite ca MINT. Sunt 4 persoane confirmate pozitiv: medicul coordonator al substatiei pentru intreg Maramuresul Istoric (medic si la Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei - focar COVID-19 pana nu demult), si inca doi angajati (tot de la Substatia Sighet) sunt cele trei persoane despre care vorbesc cei de la CJSU.

Ce nu ne spune DSP Maramures este faptul ca si la Statia de Ambulanta Baia Mare avem un medic confirmat pozitiv Covid-19.

Trebuie sa mentionam faptul ca toate cele patru cadre medicale sunt asimptomatice.

Comunicatul oficial al CJSU Maramures despre cazurile COVID-19 de la Ambulanta

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta este abilitat sa va comunice faptul ca trei persoane angajate la o substatie de ambulanta din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta Maramures au fost confirmate pozitiv, dupa primirea rezultatelor de laborator. Persoanele sunt asimptomatice si au fost internate in spital, unde primesc tratament medical.

S-a procedat la dezinfectia unitatii si a masurilor specifice de protectie a angajatilor. In conformitate cu procedura stabilita la nivel national celelalte persoane din cadrul substatiei de ambulanta au fost testate, iar rezultatul probelor este negativ.

Comunicatul oficial despre Primaria Valea Chioarului

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta este abilitat sa va comunice urmatoarele: analizele de laborator al probelor recoltate de la angajatii Primariei Valea Chioarului au rezultat pozitiv pentru sase persoane. Toate aceste persoane sunt asimptomatice, au fost internate in spital si primesc tratament medical.

Contactii directi au fost carantinati pentru o perioada de 14 zile la domiciliu sau in locatia declarata. Directia de Sanatate Publica Maramures efectueaza ancheta epidemiologica. De asemenea, s-au dispus masuri pentru dezinfectia sediului primariei, respectiv protectia individuala a personalului angajat. Se continua masurile stabilite de catre inspectorii si epidemiologii Directiei de Sanatate Publica Maramures.

S-a procedat la executarea dezinfectiei suplimentare a sediului autoritatii administratiei publice locale. Primaria Valea Chioarului a fost declarata focar de infectie cu SARS-CoV-2.

Articolul EXCLUSIV: Informatiile ascunse de DSP Maramures vi le oferim noi. Doi medici (Sighet si Baia Mare), un ambulantier si un sofer al Ambulantei Sighet depistati pozitiv apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Exclusiv: Marturia unei foste jurnaliste in Baia Mare, vindecate de COVID-19: "Chiar si dupa patru luni, mirosul nu mi-a revenit in totalitate"
Citeste
FOTO, VIDEO: Strazi inundate in Baia Mare dupa o rupere de nori
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.