EXCLUSIV INCREDIBIL: Doua minore de 13 si 14 ani din Sighetu Marmatiei si-au inscenat rapirea. Au gasite in munti langa Borsa la "iubitel"

Ieri, 28.10.2020, la ora 13.10, un barbat a sesizat Politia municipiului Sighetu Marmatiei despre faptul ca in jurul orei 12.00, fiica sa, de 14 ani, a fost rapita.

Conform spuselor barbatului, aceasta ar fi fost constransa sa urce intr-o masina de culoare neagra, care a plecat in directia localitatii Bogdan Voda.

Dupa alte 10 minute, respectiv la ora 13.20, o reprezentanta a unui Centru de Primiri Regim Urgenta din judet a sesizat Politia despre faptul ca o minora de 13 ani, institutionalizata, a plecat fara acordul unitatii.

Mai mult, minora de 14 ani a transmis mesaje telefonice mamei sale, precizand ca a fost rapita, ca nu poate vorbi si ca din cate a observat autoturismul in care se afla se indrepta spre Cluj.

Gravitatea situatiei si riscurile la care puteau fi expuse cele doua minore au impus luarea unor masuri urgente.

De indata s-a constituit echipa complexa de cercetare si cautare, a fost intocmit dosar penal, iar pentru solutionarea cauzei in timp cat mai scurt au fost mobilizate mai multe forte si mijloace din cadrul Politiei municipiului Sighetu Marmatiei, Serviciului de Investigatii Criminale, Politiei orasului Borsa, din Viseu de Sus, Dragomiresti, Salistea de Sus si din cadrul Postului de Politie Comunal Bogdan Voda.

De la primirea apelurilor, pentru toti cei implicati a inceput o lupta contra cronometru, toate activitatile fiind coordonate de conducerea Inspectoratului de Politie a Judetului Maramures, cu sprijinul procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sighetu Marmatiei.

Verificarile efectuate ulterior de politisti au relevat faptul ca cele doua minore au plecat cu acelasi autoturism, existand posibilitatea ca ele sa se fi inteles in prealabil cu privire la plecare.

Investigatiile au continuat, iar cele doua minore au fost depistate la cateva ore, nevatamate, intr-o zona retrasa, de pe raza orasului Borsa.

Pentru stabilirea cu exactitate a tuturor circumstantelor in care acestea au plecat, minorele au fost conduse la sediul Politiei Sighetu Marmatiei.

Astfel, politistii au stabilit ca la cererea lor cele doua fete s-au inteles in timpul zilei sa se deplaseze pe raza orasului Borsa si au fost asteptate de catre un tanar de 20 de ani, care le-a transportat cu autoturismul pana la bunica uneia dintre ele.

Intrucat stiau ca sunt cautate de politie, acestea s-au dus intr-o zona retrasa, in care au fost gasite.

Pe toata perioada plecarii, cele doua minore nu au fost victimele vreunei infractiuni.

Activitatile pe care le desfasoara politistii intr-un caz de rapire sunt complexe si presupun gestionarea unor situatii si derularea unor activitati investigative pe toate palierele, precum verificari in teren, exploatarea informatiilor obtinute, identificarea, localizarea si coordonarea fortelor participante.

tineti cont de faptul ca in timp ce politistii intervin la asemenea cazuri, cineva are nevoie in realitate de ajutorul fortelor de ordine!

Articolul EXCLUSIV INCREDIBIL: Doua minore de 13 si 14 ani din Sighetu Marmatiei si-au inscenat rapirea. Au gasite in munti langa Borsa la "iubitel" apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Maramuresul depaseste pragul de 4.000: 161 de cazuri noi de COVID-19, in ultimele 24 de ore
Citeste
Simona Halep a castigat procesul cu ANAF! Fiscul trebuie sa ii restituie o suma uriasa
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.