EXCLUSIV IN ROMANIA. Paza militarizata FARA ARMAMENT INDIVIDUAL IN DOTARE. Pompierii merg "la razboi" cu o… VORBA BUNA

Situatie incredibila in Romania si implicit in judetul Maramures. O institutie militara NU MAI ARE ARMAMENT IN DOTARE. Sursele noastre sustin ca acesta a fost retras in urma cu ceva vreme pentru ca POMPIERII NU TREBUIE SA SE LUPTE CU ARMA, CI CU... FURTUNUL. Am citat aproximativ din vorbele unui fost comandant al ISU Maramures, in mandatul caruia s-a decis retragerea armamentului din dotarea pompierilor maramureseni.

Imediat dupa ce alegerile locale au trecut au aparut nemultumirile in randul pompierilor militari, atat in ceea ce priveste remunerea pentru paza sectiilor de votare cat si despre faptul ca ei au asigurat PAZA MILITARIZATA FARA A AVEA ARMAMENT IN DOTARE. Cum sa asiguri o paza militarizata aparandu-te cu o VORBA BUNA? Din punctul nostru de vedere este o situatie ca-n filmele cu STAN SI BRAN. Asadar, s-au dus vremurile in care pompierii militarii luptau eroic pe DEALUL SPIRII... Suntem tare curiosi cum se asigura paza unitatilor si subunitatilor militare. Tot cu vorba buna?


Am cerut lamuriri

"Am dori sa ne transmiteti informatii, in conformitate cu Legea 544 privind accesul la informatiile publice, referitoare la urmatoarele situatii:

Marea partea a pompierilor militari din cadrul subunitatilor ISU Maramures NU mai detin armament in dotare. Cine, cand si de ce au hotarat acest lucru? Pompierii militari care au asigurat paza la unele sectii de votare din judetul Maramures au avut sau nu armament in dotare? Daca nu au avut, nu cumva s-a incalcat legea, pentru ca paza militarizata a unei sectii de votare se face de politisti, politisti de frontiera, pompieri cu armament asupra lor. De ce pompierii militari sunt remunerati cu o suma mult mai mica decat politistii si politistii de frontiera pentru asigurarea pazei la sectiile de votare? De ce nu primesc acelasi spor ca si colegii lor din celelalte structuri ale MAI?"

Raspunsuri oficiale

"Conform art. 12, alin 1, litera a, informatiile referitoare la armamentul din dotarea subunitatilor ISU Maramures intra in categoria informatiilor clasificate si se excepteaza de la accesul liber.

Personalul IGSU a asigurat protectia locatiilor sectiilor de votare pentru prevenirea oricaror situatii care puteau genera evenimente cu impact negativ, acesta nefiind dotat cu armament individual. Pentru situatii deosebite au fost stabilite proceduri de cooperare cu celelalte structuri MAI, abilitate in domeniu. In situatia in care misiunea de protectie a localurilor sectiilor de votare s-a asigurat doar cu personal IGSU s-au stabilit masuri concrete pentru realizarea interventiei pe linie de ordine si siguranta pubica cu efective cu atributii specifice din cadrul MAI.

Referitor la remunerarea personalului pentru aceasta activitate va comunicam faptul ca pentru perioada alegerilor, cadrele militare participante la aceasta activitate sunt renumerate in baza legii cadru nr. 153/2017, privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, primind sporul de ore de noapte (art 21) si majorarea salariala de 75-175% pentru munca efectuata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celealalte zile, in care in conformitate cu reglementarile in vigoare nu se lucreaza"

Comenteaza cu Facebook

Articolul EXCLUSIV IN ROMANIA. Paza militarizata FARA ARMAMENT INDIVIDUAL IN DOTARE. Pompierii merg "la razboi" cu o… VORBA BUNA apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Inregistrare exploziva din camera cu sacii cu voturi din Sectorul 1: „Nu am vazut niciun sigiliu”
Citeste
Scenariu negru: Romania ar putea avea peste 7.000 de cazuri de infectare intr-o singura zi
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.