EXCLUSIV: Grindina a creat probleme la Cavnic. Vantul a ridicat sterilul de pe halda de la Tautii de Sus si l-a dus peste Baia Mare

Duminica seara au fost doua coduri de vreme severa emise pentru mai multe localitati din Maramures.

Un cod portocaliu pentru Cavnic, Stramtura, Ocna Sugatag, Cernesti, Budesti, Giulesti, Calinesti, Baiut, Botiza, Desesti, Poienile Izei. S-au anuntat averse torentiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, grindina. Iar codul a creat probleme mai ales in zona Cavnicului. Acolo a cazut grindina.

Cel de-al doilea cod a fost galben si a vizat localitatile Targu Lapus, Copalnic-Manastur, Sisesti, Suciu de Sus, Cupseni, Cernesti, Lapus, Baiut, Coroieni, Vima Mica. Aici s-au anuntat descarcari electrice, averse care local vor acumula peste 15...20 l/mp, intensificari ale vantului.

In Baia Mare a suflat vant iar acesta a ridicat praf de steril de pe halda de la Tautii de Sus. Totul praful otravitor a fost adus peste municipiul Baia Mare. Imaginile video au fost surprinse de cititorii nostri tocmai de pe dealurile Prelucii iar acestea ne-au fost trimise pentru ca toata lumea sa le poata vedea. Vechile probleme ale haldelor de steril din Maramures nu au fost rezolvate desi au trecut ani bune de la inchiderea mineritului in intreg judetul.

Calendarul anului scolar 2023-2024. Cand incepe scoala in septembrie
Citeste
EXCLUSIV VIDEO: Un sighetean a dat nas in nas cu ursul strada Valea Cufundoasa. 3 berbeci macelariti la Chiuzbaia. Ursul filmat prin sat
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.