EXCLUSIV: Galerie foto - Selfi-uri pe fasia cu Romaniei cu Ucraina. Mai pazeste cineva granita externa a Uniunii Europene?

In ultima vreme tot mai multe fotografii realizate pe granita Romaniei cu Ucraina (granita externa a Uniunii Europene) apar pe paginile de socializare. Culmea este ca ABSOLUT NIMENI nu ii intreaba nici macar "de sanatate" ce sa mai vorbim despre alte intrebari cum ar fi: ce cauta in zona respectiva, interzisa de lege.

Mai mult, in unele fotografii se vede clar faptul ca persoanele au trecut aproximativ 20 de metri in tara vecina, Ucraina, ele aflandu-se pe drumul de patrulare al granicerilor ucraineni. Asadar, in acest caz avem de-a face cu trecere frauduloasa a granitei de stat, pedepsita de Codul Penal - art. 262. (1) Intrarea sau iesirea din tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat a Romaniei se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda. (3) Tentativa se pedepseste. Totodata, in OUG 104/2001 se spune clar faptul ca fotografierea teritoriului statului vecin este interzis, putand ajunge la a fi considerat un incident diplomatic.


In fine, intrebarea este alta: UNDE SUNT POLITISTII DE FRONTIERA MARAMURESENI? Mai pazesc ei granita Romaniei cu Ucraina? Mai pazeste cineva granita externa a Uniunii Europene? Si ne mai miram de faptul ca in zona Maramuresului contrabanda cu tigari ucrainene este IN FLOARE. E drept, vor spune probabil ca ITPF Sighetu Marmatiei are de pazit cea mai dificila granita externa a UE de pazit, situata in proportie de 80% in zona de munte, extrem de greu accesibila. Dar oamenii simpli cum ajung acolo sa isi faca selfi-urile?

Noi le prezentam, asteptam reactiile oficiale si masurile dispuse.

Comenteaza cu Facebook

Articolul EXCLUSIV: Galerie foto - Selfi-uri pe fasia cu Romaniei cu Ucraina. Mai pazeste cineva granita externa a Uniunii Europene? apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Locuitorii de pe strada Paltinisului nu au azi apa potabila din cauza unei conducte sparte
Citeste
Cum ne protejam de coronavirus in avion
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.