EXCLUSIV: Galerie foto - Mafia drogurilor de pe strada Granicerilor din Baia Mare se intinde pana la Oradea si in Ungaria. Zorro si Frunzulina au fost ridicati de mascati

Ieri v-am prezentat in exclusivitate v-am prezentat imagini de la perchezitiile de pe strada Granicerilor din Baia Mare. Mascatii, echipajele canine, ofiterii antidrog cautau probe intr-un dosar international de trafic de droguri de risc. Anchetatorii au identificat 15 inculpati pe numele carora procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Oradea au dispus retinerea pe o perioada de 24 de ore a unui numar de 15 inculpati, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de droguri de risc si efectuare de operatiuni cu substante susceptibile de a avea efecte psihoactive. Alexandru Zorro Varga (Baia Mare) si Frunzuna Varga (Baia Mare) au fost arestati preventiv pentru 30 de zile.

In cauza s-a stabilit faptul ca, in perioada ianuarie - iulie 2020, doua persoane, un barbat de 37 de ani si o tanara de 23 de ani, ambii din Oradea, cetateni romani, stabiliti in Ungaria, au furnizat, prin intermediul unor firme de coletarie, substante psihoactive celorlalti 18 membri ai gruparii, care le-au preparat, portionat si pus in vanzare pe raza judetelor Bihor si Maramures.

La data de 29.08.2020, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Oradea au efectuat un numar de& 17 perchezitii domiciliare, pe raza judetelor Bihor si Maramures, in urma carora au fost ridicate aproximativ 250 de grame de materii vegetale impregnate cu pulberi psihoactive, 45 de grame de pulbere psihoactiva, 10 grame de cristale de MDMA, 12 comprimate de ecstasy, 1,5 litri de acetona, 2 litri de diluant, 16 telefoane mobile, 5 aparate de maruntit, 6 cantare de precizie, precum si sumele de 10.000 de lei si 232.000 de HUF.

Concomitent, autoritatile din Ungaria au efectuat doua perchezitii domiciliare, pe raza localitatilor Vancsod si Gaborjan, la resedintele liderilor gruparii, de unde au fost ridicate alte 125 de grame de pulberi psihoactive si 82 de grame de cristale de MDMA, bani si doua autoturisme ce ar fi apartinut acestora.

Actiunea a beneficiat de sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul SIC Bihor si Maramures, SAESP Bihor si Maramures, al luptatorilor din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale Bihor, al politistilor de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea, precum si al jandarmilor din cadrul IJJ Bihor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale.
Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

CITESTE AICI:

Articolul EXCLUSIV: Galerie foto - Mafia drogurilor de pe strada Granicerilor din Baia Mare se intinde pana la Oradea si in Ungaria. Zorro si Frunzulina au fost ridicati de mascati apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Coronavirus, 30 iulie 2020: S-a ajuns la 23 decese in Maramures! Ultimele 2: tanara insarcinata de 31 de ani si un barbat de sub 60 de ani! 401 cazuri in judet (15 noi). Nou record national, 1.356
Citeste
Povestea tinerei insarcinate, cu rezultat COVID-19 fals/pozitiv
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.