EXCLUSIV FOTO: Calvarul maramuresenilor intorsi din Germania, inghesuiti ca vitele la vama Nadlac


Zeci de maramureseni au ajuns astazi in Vama Nadlac – Arad, veniti din localitatea Bremen – Germania. Unul dintre acestia ne-a povestit in exclusivitate calvarul drumului spre casa.

“Am pornit de cateva zile din Bremen spre Romania cu un microbuz impreuna cu mai multi maramureseni. 200 de euro a costat drumul. Microbuzul ne-a lasat la aproximativ 50 km de Vama Nadlac. De acolo am luat taxiul, alti bani. Taxiul ne-a dus la aproximativ 6 km de vama. De acolo doar pe jos se poate veni spre Romania. Nimeni nu risca sa ajunga cu masina in vama. Odata ajunsi in punctul de frontiera trebuie sa stai la rand inghesuit ca vitele pentru controlul documentelor. Alte masini ne-au preluat din vama care ne-au dus pana in Arad pe unii pe altii in Oradea. De exemplu un roman cu care am calatorit a platit 500 de euro pentru a fi transportat din Nadlac la Sibiu. Oare astea sunt masurile luate de autoritati?", se intreaba maramureseanul.

Acesta ne-a precizat totodata ca in Germania a facut trei teste Covid, toate negative, dar acum, avand in vedere situatia si grupurile mari de persoane din vama nu poate sti daca nu cumva s-a infectat. Mai spune ca va da statul roman in judecata pentru ca daca a contactat virusul atunci se poate incadra usor la tentativa la omor.

Vom reveni

Articolul EXCLUSIV FOTO: Calvarul maramuresenilor intorsi din Germania, inghesuiti ca vitele la vama Nadlac apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Frumusetile Maramuresului: Cocosul de mesteacan, o minunatie a naturii din Parcul National Muntii Rodnei (GALERIE FOTO)
Citeste
Sute de romani blocati in vama Nadlac, la intrarea in tara: ,,Stam ore in sir"
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.