EXCLUSIV / ACTUALIZARE: VA FI PROTEST IN CATUNUL LUHEI - 300 de familii sustin ca sunt discriminate la Poienile de Sub Munte (FOTO DOCUMENT)

Cititorii site-ului nostru ne-au anuntat in exclusivitate ca pe data de 1 iunie 2020 va fi protest in catunul Luhei, comuna Poienile de Sub Munte. 300 de familii sustin ca sunt discriminate datorita faptului ca de ani de zile ultimii 3 kilometri de drum nu a mai fost asfaltat. Memoriile au fost trimise spre Primaria Poienile de Sub Munte, Prefectura Judetului Maramures, Ministerului de Interne si Presedintelui Romaniei. Va reamintim doar ca in catunul Luhei a fost protest CHIAR IN PERIOADA STARII DE URGENTA dupa ce satenii au blocat un camion plin cu lemne, ce nu fusese taiat si transportat ilegal.

Ce spune memoriul

,,Prin prezenta localnicii din catunele: Luhei de Sus si Luhei de Jos (comuna Poienile de Sub Munte) solicitam asfaltarea drului spre catune. Suprafata totala de 3 km, acest drum a ramas neasfaltat de la km 20 si pana la capatul catunului Luhei de Sus. De aceea cerem prezenta dvs la fata locului cu gasirea unei solutii cel mai urgent pentru a asfalta acest drum. In caz contrar se va ajunge la PROTESTE SI BLOCAREA CIRCULATIEI, masinilor de mare tonaj, a utilajelor forestiere sau alte categorii de masini. Exceptie vor fi masinile de interventii pentru situatii de urgenta: Ambulanta, Pompierii, Politia. (...)

Oare aici nu traiesc oameni si nu suporta la fel taxe si impozite ca si ceilalti locuitori care au drumul asfaltat de ani de zile. De ce exista discriminare? (...). Este vorba de peste 300 de familii care au speranta sa se asfalteze aceasta portiune de drum pana la capatul catunului.

Pe de alta parte, daca veti ignora acest memoriu vom fi nevoiti sa trecem la BLOCAREA DRUMULUI LUHEI. (...) Dupa 15 zile oamenii din aceste catune VOR PROTESTA in prezenta PRESEI si daca nu veti fi prezenti la fata locului VOM ACTIONA LA BLOCAREA DRUMULUI.

CITITI MAI JOS MEMORIUL, CU MENTIUNEA CA ACEST DEMERS A FACUT FACUT SI IN URMA CU CATIVA ANI. FARA A FI REZOLVAT NICI PANA ASTAZI.

ACTUALIZARE

Referitor la situatia semnalata din catunul Luhei, reprezentantii Prefecturii Maramures comunica faptul ca au fost anuntate institutiile abilitate in mentinerea ordinii si sigurantei publice pentru a fi luate masurile preventive necesare si a se evita ajungerea la proteste si blocarea drumului public.

CITESTE SI:

Articolul EXCLUSIV / ACTUALIZARE: VA FI PROTEST IN CATUNUL LUHEI - 300 de familii sustin ca sunt discriminate la Poienile de Sub Munte (FOTO DOCUMENT) apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

CRASNA VISEULUI / NEACORDARE DE PRIORITATE: A intrat cu masina intr-un vehicul condus de un politist
Citeste
INCET, DAR SIGUR – In urmatorul sezon, Maramuresul va avea echipa de fotbal in Liga a 2-a
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.