Evenimentele cu mai mult de 1.000 de persoane, interzise de azi in Romania

DECIZIE  Evenimentele care implica prezenta a mai mult de o mie de persoane devin interzise in Romania, incepand de duminica, a anuntat seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Potrivit lui Raed Arafat, poate fi decisa suspendarea cursurilor scolare.

In spitale, stagiile practice ale studentilor la Medicina au fost sistate pana la 31 martie.

"Pentru a analiza situatia si pentru a analiza unele masuri, mai mult preventive. La aceste intalniri au participat reprezentantii MAI si alti colegi, de la Transporturi, Aparare, institutul Matei Bals, Sanatate, Educatie. Cele mai importante decizii care vor intra in vigoare: S-a aprobat suspendarea cursurilor in scolile in care sunt confirmate cazuri de infectie cu coronavirus. Se va decide la nivel judetean daca decizia va fi luata si din alte considerente, sociale, discutii cu parintii. Se interzic activitatile unde participa mai mult de o mie de persoane, pana la 31 martie. Pentru fiecare eveniment unde sunt mai putin de o mie de persoane, decizia se va lua la nivel local. Masura va fi prelungita in functie de evolutia crizei. Este o masura preventiva", a spus Raed Arafat.

"Sistarea a stagiilor practice in spitale pentru studentii universitatilor de la medicina si farmacie. Se excepteaza studentii care participa in calitate de voluntari.

Nu se mai emit certificate medicale care sa constate lipsa virusului, la cerere.

Asta inseamna ca au venit persoane care au primit certificate fara a fi testate. Nu mai emitem certificate la cerere care sa transmita ca persoana respectiva nu este bolnava", a adaugat seful DSU.

Sambata au fost confirmate 4 cazuri de Covid-19 in Romania, intre care unul in Bucuresti.

Cel de-al 13-lea caz de infectare a fost raportat, sambata seara, la un barbat de 72 de ani din Galati.

Peste 1100 de noi cazuri de coronavirus si 36 decese in Italia, in 24 de ore
Citeste
Coronavirusul afecteaza sportul maramuresean
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.