Evazionistii in vizorul politistilor

Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Maramures au organizat in aceasta saptamana mai multe actiuni pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si a altor ilegalitati comise in domeniul activitatilor comerciale, pe r aza municipiului Baia Mare. Demersul a fost unul de amploare, fiind vizati in jur de 40 de agenti economici.

In urma controalelor efectuate in vederea prevenirii si combaterii actelor de comert ilicit, ofiterii de investigare a criminalitatii economice din cadrul I.P.J. Maramures au aplicat noua sanctiuni contraventionale in valoare totala de 29.000 de lei. S-au confiscat de asemenea 900 de lei, proveniti din savarsirea de contraventii, precum si produse alimentare in valoare de 160 de lei.

Totodata au fost continuate activitatile de cercetare si documentare in cadrul unui dosar penal deschis la Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures, pentru comiterea mai multor infractiuni de evaziune fiscala. Fata de cinci persoane, reprezentanti ai unor societati comerciale din judetele Maramures si Cluj, care ar fi realizat circuite financiare fictive prin intermediul unor societati "fantoma", s-a dispus confirmarea continuarii urmaririi penale.

Cercetarile continua, sub coordonarea procurorului de caz, in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate precum si pentru a fi dispuse masuri de recuperare a prejudiciului cauzat bugetului de stat, in valoare de aproximativ 370.000 lei.

La seini, politistii au confiscat 170 mc material lemnos
Citeste
Politista zilei pentru noi este subinspector de politie roxana borgyos, de la biroul rutier baia mare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.