"eu am incredere in sistemul medical din romania asa ca am ales sa ma tratez la noi in tara, intr-un spital de stat"

"Viata este imprevizibila!", isi incepe fostul ministrul al Sanatatii, Sorina Pintea, postarea de pe pagina de socializare:

"Imediat dupa instalarea mea la Ministerul Sanatatii, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protectie Civila al Uniunii Europene.

In ultima parte a mandatului am inceput sa ma simt din ce in ce mai rau, dar am crezut ca aceasta stare se datoreaza oboselii. In data de 5 noiembrie 2019 am primit un diagnostic de boala grava autoimuna, urmand imediat tratamentul specific, printre care si cel cu imunoglobuline.

Eu am incredere in sistemul medical din Romania asa ca am ales sa ma tratez la noi in tara, intr-un spital de stat.

In momentul de fata boala este in remisie, efectele tratamentului cu cortizon inca sunt vizibile, dar am considerat ca este de datoria mea sa aduc explicatii pentru disparitia din spatiul public. Vreau sa stiti ca de acum voi fi din nou prezenta pentru ca boala nu m-a tinut departe de voi, doar ca am comunicat mai putin".

"Eu ma simt bine acasa. Pentru ca am fost in foarte multe spitale din tara asta si stiu cum functioneaza sistemul am ales sa ma tratez in Romania si nu am gresit. Suntem la inceputul lunii februarie. Eu am facut acel anunt ieri pentru ca am primit rezultatele analizelor si boala este in remisie. Protocoalele pe care medicii le-au respectat se aplica in Romania, in Europa, in SUA. Nu suntem cu nimic mai prejos fata de tarile Europei. Din punct de vedere medical, sunt foarte multumita.

Consider ca finantarea europeana pe care am acceptat-o cand am detinut protocolul sanatatii este utila, dar la fel de util este si parteneriatul public-privat. Nu putem astepta foarte mult. Se preconizeaza o criza pe plan mondial a imuniglobulinelor. Si eu am vazut acum pe propria piele ce inseamna asta. Ma bucur ca am declansat atunci mecanismul de protectie civila, ca m-am aplecat asupra bolilor rare, necrezand niciodata ca voi suferi vreodata de o asemenea boala", a spus Sorina Pintea, la Antena 3.

Actrita si trainerul Ionela Nedelea ne invata cum e cu "Comunicarea pozitiva"
Citeste
Adrian Mutu are interzis in Japonia. De ce nu ii permit niponii Briliantului accesul la ei in tara
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.