Era fetita si avea o zi! primaria a inmormantat-o

Urmari incredibile in cazul bebelusului gasit decedat in Poienile de sub Munte. In 19 decembrie, apele inghetate ale raului Ruscova au scos la iveala cadavrul unui bebelus. Bebelusul de sex feminin a fost gasit fara a ninge peste el. Acest lucru a indicat anchetatorilor faptul ca s-a nascut undeva intre 17 si 18 decembrie.

In 19 decembrie, apele inghetate ale raului Ruscova au scos la iveala cadavrul unui bebelus. Bebelusul de sex feminin a fost gasit fara a ninge peste el. Acest lucru a indicat anchetatorilor faptul ca s-a nascut undeva intre 17 si 18 decembrie.

# Urmarire penala… in rem

"Pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Viseu de Sus a fost inregistrat, la data de 19 decembrie 2018, un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii prevazuta si pedepsita de art.192 Cod penal. Urmarirea penala, la acest moment, se desfasoara in rem . In fapt, s-a stabilit ca, la data de 19 decembrie 2018, in jurul orei 11.30, in albia raului Ruscova, pe raza comunei Poienile de sub Munte, a fost gasit cadavrul unui nou-nascut de sex feminin, cu identitate necunoscuta. In cauza s-a dispus efectuarea necropsiei si audierea unor persoane, pentru a se stabili, in concret, starea de fapt. Urmarirea penala se efectueaza de catre Politia Orasului Viseu de Sus, Compartimentul Investigatii Criminale, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Viseu de Sus", a precizat, pentru "Glasul Maramuresului", Marioara Lacramioara Vlad, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Viseu de Sus.

Conform surselor noastre, cinci persoane au fost conduse la audieri in urma descoperirii cadavrului.

# S-a nascut… vie sau moarta?

"Glasul Maramuresului" a contactat surse medicale. Acestea au explicat care este procedura, cu toate ca intreaga decizie "zboara" catre Medicina Legala. "Daca un copil s-a nascut viu, vorbim despre pruncucidere. Practic, crima, omor, cum vreti sa ii spuneti. Nu acelasi lucru se intampla daca acest copil se naste mort. Nu stiu daca va vine sa credeti, insa este un vid legislativ de care profita multe persoane. Daca acest copil se naste mort, asadar este numai un fat, mama scapa de raspunderea penala", a explicat un medic de specialitate din Maramures.

# Autoritatile i-au cumparat hainute…

Primarul comunei Poienile de sub Munte, stefan Oncea, a explicat, pentru "Glasul Maramuresului", ca nu a putut inhuma micuta din pricina unor probleme de birocratie. "Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Municipal Sighetu Marmatiei. Acolo s-a facut necropsia. Pana vineri dupa amiaza nu primisem niciun certificat constatator. Atat stim, ca un nou-nascut de sex feminin a fost gasit decedat in raul Ruscova. Asta inseamna ca era vie fetita cand a fost abandonata. Avea circa o zi, din cate am inteles. Am cumparat hainute si tot ce trebuie pentru a face inmormantarea asa cum se cuvine", a explicat Oncea.

Dupa aproximativ un sfert de ora de la conversatia noastra, primarul a primit certificatul constatator. Fetita a fost inhumata crestineste, in cursul zilei de vineri, 21 decembrie. Altfel ar fi asteptat sa treaca primul episod al sarbatorilor de iarna, Craciunul, pe masa unitatii medicale din Poienile de sub Munte!…

Cata TINEGHE, AxaNews.ro

CITESTE SI:

FARA SUFLET IN PRAG DE CRACIUN: Nou nascut aruncat viu in apele inghetate ale unui parau din Poienile de Sub Munte

CITESTE SI:

ULTIMA ORA / ACTUALIZARE: POLITISTII AU RIDICAT IN ACEASTA SEARA O FEMEIE DIN POIENILE DE SUB MUNTE

Armata Romana, printre cei mai buni angajatori. Ce salarii si beneficii au angajatii
Citeste
Carambol la intrare in municipiul baia mare in zona metro
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.