Episcopii Greco

CETATENI DE ONOARE  In cadrul concertului de colinde aflat la cea de a XX-a editie, la Biserica Sfanta Cruce, primarul municipiului Baia Mare a inmanat diplomele prin care se confera titlul de cetateni de onoare episcopilor greco –  catolici de Maramures si Lugoj, dar si regretatului episcop Dr. Ioan Dragomir.

"Sunt oameni speciali care se nasc pentru a fi lumina pentru comunitatile din care fac parte. Sunt oameni care isi dedica viata si activitatea pentru folosul celor din jurul lor. Sunt oameni care pun mai presus de orice credinta in Dumnezeu si iubirea fata de semeni. Care ajuta cu vorba, cu fapta, punandu-si sufletul pe tava in fata oricui aflat in nevoie. Oameni care au ajuns departe, dar au ramas aproape. Care se roaga necontenit pentru umanitate, pentru sufletul fiecaruia dintre noi. Acesti oameni merita intreaga apreciere a comunitatii si privilegiul de a deveni cetateni de onoare ai municipiului Baia Mare. 

Mi-a revenit deosebita onoare sa multumesc si sa onorez din partea comunitatii trei persoane deosebite, din pacate una dintre ele post – mortem. Am oferit din partea comunitatii noastre, cu pretuire, titlul de Cetatean de Onoare al Municipiului Baia Mare Preasfintitului Parinte Vasile Bizau, Episcop greco – catolic de Maramures; Preasfintitul Parinte Alexandru Mesian, Episcop greco – catolic de Lugoj si regretatului Episcop Dr. Ioan Dragomir. Cu aceasta ocazie ne-am bucurat impreuna si de traditionalul concert de colinde, adevarat balsam pentru sufletele credinciosilor prezenti", arata primarul printr-o postare pe contul sau oficial de Facebook.
ActualMM

Lansarea editiei de Centenar a revistei "Seniorul baimarean"
Citeste
Cristina Neagu, cetatean de onoare al Capitalei
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.