Elevii sigheteni, chemati sa doneze pentru copiii orfani din barsana, in cadrul campaniei "ajuta-ti aproapele"

O noua desfasurare de forte in Sighetu Marmatiei. Cazul infiorator de la Barsana, al celor opt copiii al caror tata s-a sinucis, a induiosat tinerii din municipiul de pe Tisa.

Ca urmare, conducerea Liceului Teoretic Marmatia a demarat o colecta publica in cadrul unitatii de invatamant.

"Fostul elev al LTM – Roman Vasile & jurnalistul – Cata Tineghe m-au provocat in campania de ajutorare a unei familii nevoiase din Barsana ! Suntem – ACOLO! Donatiile in : rechizite, haine, jucarii si alimente neperisabile, se fac zilnic, intre orele 9- 13, in CDI -ul LTM!", a spus Adriana Vescan, directorul Liceului Teoretic Marmatia.

Ajutati de primarie si parohie

Familia este sprijinita si de Primaria Barsana si reprezentantii Bisericii din comuna maramureseana.

"In urma cu o saptamana, in comuna noastra s-a produs o tragedie, in urma careia opt copii au ramas orfani de tata. Casa in care locuiesc a fost construita de catre comunitatea din Barsana prin intermediul autoritatilor locale, impreuna cu Parohia Ortodoxa Romana si Manastirea Barsana.

Inca din prima zi dupa descoperirea tragicului eveniment, Primaria comunei Barsana, cea care a suportat costurile legate de inmormantare, impreuna cu Parohia Ortodoxa Barsana, au intervenit pentru a pregati cele necesare pentru inhumare, la aceasta actiune alaturandu-se conducerea scolii din localitatea Barsana si conducerea Liceului Tehnologic Marmatia din Sighetu – Marmatiei.

In momentul de fata, pe numele mamei celor opt copii, reprezentantii Primariei comunei Barsana au deschis un cont bancar umanitar la Banca Cooperatista Tisa, cu urmatorul numar de cont in care se pot face donatii: RO39CRCOX250200000369433, pe numele Benta Lenuta – Maria.

In urma donatiilor si voluntarilor care s-au oferit, s-a format o echipa coordonata de Primaria comunei Barsana si Parohia ortodoxa Barsana, pentru a finaliza finisajele interioare si exterioare la casa acestor copii si avem in discutie extinderea acestei imobil care este format doar din 2 camere si o baie, momentan doar o singura camera fiind locuibila. Sa locuiasca 9 persoane intr-o camera este deasupra cuvantului inuman. Asteptam sprijinul tuturor care doresc sa ajute acesti opt copii ramasi orfani!

Duminica trecuta, in sase octombrie s-a facut o colecta in toate parohiile din Protopopiatul Sighet pentru a sprijinii financiar aceasta familie si cazuri asemanatoare, in care exista un cont deschis in cadrul sectorului social filantropic al Episcopiei Maramuresului si Satmarului", a punctat Teodor Stefanca, primarul comunei Barsana.

A dat cu masina-n gard
Citeste
Romania U21
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.