Elevii si profesorii liceului teoretic ,,bogdan voda" l-au omagiat pe mihai eminescu

La ȋmplinirea celor 170 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu elevii si profesorii Liceului Teoretic ,,Bogdan-Voda" din Viseu de Sus au evocat viata si opera scriitorului prin recitare din creatia poetului, prin cantec pe versuri eminesciene, materiale audio si video.

Evenimentul a fost prefatat de doamna profesor Mihaela Bosca, sefa catedrei de limba si literatura romana din liceul sus-mentionat. Aceasta a subliniat actualitatea viziunii romantice ȋn randul tinerilor- trairea intensa a sentimentului ȋn aceasta etapa, vizionarismul, dorinta de a schimba lumea, firea revolutionara si energica a acestei varste. Completand cu cateva informatii mai putin cunoscute de publicul larg, doamna profesor a invitat elevii sa-si prezinte creatiile si interventiile, multumind elevului Denis Florin Nasui din clasa a X-a E, presedintele Consiliului Scolar al Elevilor pentru organizarea sistematica a momentelor colegilor sai.

Manifestarea a continuat cu conturarea unei biografii a marelui poet din secolul al XIX-lea, realizata pe rand de elevii Mihai Pop, Daniela Pop , Florin Denis Nasui, Crina Ivascu, Eliza Sinatovici, Claudiu Liposchi din clasa a X-a E, sub ȋndrumarea doamnei profesor Mihaela Bosca.

Momentul urmator l-a reprezentat debutul literar si activitatea de ziarist prezentate de elevii Denisa Vlonga, Andreea Nicoleta Tomoiaga, Gabriel Tomoiaga din calasa a XII-a A, fiind ȋndrumati de doamna profesor Monica Grad.,,Curiozati legate de Eminescu" a fost momentul inedit prin detalii despre vocea deosebita pe care contemporanii poetului au apreciat-o, fapt dezvaluit prin interventia lui Paul Gabriel Tomoiaga din clasa a XI –a B, apoi peregrinarile sale ȋn Maramures, ilustrate de Denis Florin Nasui – clasa a X-a E.

Interpretarea muzicala ,,Pe langa plopii fara sot" a fost emotionant realizata de Crina Berches, Andreea Zavaski- clasa a XI-a E, coordonate de doamna profesor Ana Andreica, ei au fost acompaniati si sustinuti de colegii lor mai tineri din clasa a X-a E- Veronica Tomoiaga, Ionut Pop-chitara si voce.O recitare de grup din ,,Luceafarul" a fost rostita alterativ de elevii clasei a X-a E si de catre elevul Dumitru Chis din clasa a XI-a E . Eleva Mihaela Pop- XI-D i-a dedicat o creatie proprie marelui poet, exprimand prin sensibilitatea proprie atasamentul fata de creatiile lui Mihai Eminescu.

Elevii clasei a XI-a B- Paul Gabriel Tomoiaga, Ana Ciorobea si Maria Bora au prezentat corespondenta Mihai Eminescu- Veronica Micle si elementele definitorii ale romantismului, punctand astfel unele din cele mai frumoase marturii ale sentimentelor dezvaluite publicului larg ce transpar din acest schimb epistolar inedit.

Ultima parte a constat ȋn diverse recitari printre care se numara texte precum ,,La steaua", alte creatii recitate de elevii clasei a X-a E.

"Asadar, cei 170 de ani de la nasterea primului mare creator de limbaj poetic din literatra romana au fost marcati de contributiile elevilor si cadrelor didactice care i-au ȋndrumat, ca un adevarat cufar memoriei, deschis de fiecare generatie peste timp, ȋn semn de neuitare, de pretuire si de inspiratie", spune Monica Maria Grad, profesor de limba si literatura romana la Liceul Teoretic ,,Bogdan-Voda" din Viseu de Sus

Copilul buiac anunta ca e sechestrat, iar parintii platesc amenda grasa
Citeste
Politistii sunt pe urmele unor persoane care au sustras un telefon mobil si un portofel dintr-un autoturism lasat neasigurat pe str. Petru Rares din Baia Mare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.