Elevii din seini, transportati inghesuiti in microbuzele scolare

O imagine socanta surprinsa pe Drumul National 1C, pe raza orasului Seini, a starnit reactii printre maramureseni dupa ce a fost publicata pe reteaua de socializare Facebook de catre un participant la trafic.

Imaginea are in prim-plan un microbuz destinat transportului de elevi de pe raza orasului Seini si a localitatilor invecinate, care frecventeaza unitatile de invatamant din oras. In fotografie se vede clar cum copiii sunt inghesuiti ca intr-o conserva in mijlocul de transport, potrivit ActualMM.ro.

Mai mult, unul dintre acestia sta lipit de usa din spatele microbuzului, usa care s-ar fi putut deschide oricand si ar fi dus, cel mai probabil, la o tragedie.

Potrivit unor surse ale ActualMM.ro, pentru elevii din Seini dar si alte localitati invecinate care frecventeaza cursurile unitatilor de invatamant din oras, exista un numar de patru microbuze scolare a cate 16 locuri fiecare. Potrivit surselor noastre, un numar de aproximativ 180 de elevi folosesc microbuzele scolare, la terminarea cursurilor, pentru a ajunge acasa.

"Sunt patru microbuze, trebuie sa duca 180 de copii intr-o ora acasa. Nu sunt atatea locuri, normal, dar soferii ii inghesuie, ii lasa sa stea in picioare, de frica sa nu-si piarda locul de munca. Le-au spus ca trebuie sa duca copiii acasa intr-o ora, ei nu pot spune nu", ne-a declarar un cetatean care cunoaste situatia si care doreste sa ramana sub protectia anonimatului.

In urma cu doar cateva luni, o fetita in varsta de 11 ani din Zalau a murit dupa ce a cazut din microbuzul scolar, in mers. Fetita se afla in partea din spate a vehiculului cand, nefiind asigurata, usa din spate s-a deschis. Micuta s-a dezechilibrat si a cazut pe carosabil, ranile suferite provocandu-i moartea.
In contextul dat, o tragedie asemanatoare celei din Zalau s-ar putea intampla oricand . Cine isi asuma raspunderea in cazul in care vreun elev este ranit pentru ca nu a fost transportat conform normelor in vigoare?

Sursa ActualMM.ro

O parte din angajatii romani ar putea scapa de plata CAS si CASS. Afla in ce conditii
Citeste
Sighetean plecat la munca in Franta, disparut. Politia cere ajutorul cetatenilor
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.