Elevi chiulangii, prinsi pe terase de politistii baimareni

Politistii Biroului Siguranta Scolara impreuna cu politistii de proximitate au demarat actiuni de verificare/ monitorizare a elevilor privind prezenta la cursuri, odata cu reintoarcerea fizica la scoala a acestora.

Prima actiune de acest fel a avut loc miercuri, pe raza municipiului Baia Mare. Politistii au facut verificari prin localurile din centrul orasului, iar cu aceasta ocazie au identificat 57 de elevi care nu se aflau la cursuri.

Politistii vor formula adrese de informare catre unitatile de invatamant si catre familiile elevilor identificati pentru a preintampina abandonul scolar si actele de delincventa juvenila.

Numarul mare de elevi identificati in aceste actiuni se explica si prin nevoia acuta de socializare a acestora dupa o perioada lunga de timp petrecuta acasa cu activitati online, in contextul instituirii masurilor de prevenire a raspandirii virusului SARS Cov.2.

Politistii Biroului Siguranta Scolara incurajeaza socializarea elevilor in timpul orelor de curs doar in scoala, nu in localuri. Interesul politistilor este siguranta elevilor, constientizarea lor cu privire la importanta educatiei, cu privire la riscurile la care se expun nefrecventand scoala, atat in ceea ce priveste comiterea unor acte delincvente, cat si a victimizarii lor.
Stimati elevi, politistii va incurajeaza sa profitati din plin de anii de scoala. Cu toate ca suna a cliseu, niciodata nu va veti mai intalnii cu ei. Investiti in educatia voastra! Cu fiecare rand pe care il cititi veti fi mai intelepti, veti intelege mai bine lumea in care traiti, veti lua decizii mai bune, iar viata voastra va fi calitativ mult mai buna!

Descinderi in Maramures. Pe urmele hotilor de lemne
Citeste
Turism: Ocna Sugatag – loc bun de plimbat si savurat natura; Este o destinatie potrivita in orice anotimp
Citeste
Articol preluat de pe emm.ro. Citeste tot articolul aici.