Elevi baimareni, interesati de profesia de politist

A VIII-a editie a Campaniei "Ziua Stafetei" – eveniment de promovarea a drepturilor tinerilor de a-si decide viitorul in cunostinta de cauza – a adus in pragul institutiei politiei 37 de elevi, dornici sa cunoasca tainele meseriei de politist.

Numarul tinerilor interesati de profesia de politist creste de la an la an, dovada fiind avalansa de solicitari de a interactiona cu diversi specialisti din sistemul de ordine publica, atat in cadrul proiectului Job Shadow Day– "O zi in umbra unui politist" cat si cu ocazia "Zilei Stafetei".
Anul acesta, portile noastre s-au deschis nu doar la sediul Inspectoratului de Politia al Judetului Maramures, ci si la Politia municipiului Sighetu Marmatiei, la Politia Baia Sprie si la Politia Salistea de Sus.
La Inspectoratul de Politie al Judetului Maramures, elevii de la Colegiul National "Gheorghe Sincai" si Colegiul National "Mihai Eminescu" din Baia Mare au fost primiti de seful inspectoratului, comisar sef de politie Grozavu Liviu-Constantin, care i-a informat despre principalele domenii de activitate ale politiei si despre pasii pe care trebuie sa-i urmeze pentru a accede la o cariera in domeniu. Elevii s-au intalnit si cu politistii de prevenire, din prezentare neputand lipsi cateva recomandari preventive pornind de la evenimentele in care au fost implicati minori, atat in calitate de victime, cat si in calitate de autori.
Apoi elevii au luat contact direct cu o parte din structurile operative sau de suport: Serviciul Criminalistic, Compartimentul Psihologie, Grupa Canina din cadrul Serviciului de Ordine Publica, dar si Biroul de Ordine Publica si Biroul Politiei Rutiere de la Politia municipiului Baia Mare.
La Baia Sprie, activitatea a fost coordonata de comandantul politiei, comisar sef de politie Turda Gheorghe iar elevii Scolii Gimnaziale "Ioan Slavici" din Tautii de Sus au aflat care sunt principale atributii ale politistilor si au participat la o parte din activitatile pe care acestia le desfasoara zilnic pentru protejarea vietii, integritatii corporale si patrimoniului persoanelor.


La Salistea de Sus, elevii Scolii Gimnaziale "Mihai Eminescu" au fost deosebit de incantati sa imbrace uniforma de politie si testeze autospeciala din dotare, descoperind tainele muncii de politie de la seful politiei, comisar sef de politie Albu Calin.

In perioada urmatoare Ziua Stafetei se muta la Politia municipiului Sighetu Marmatiei, unde domnul comisar sef de politie Bora Gheorghe a pregatit pentru elevii Liceului Teoretic "George Pop de Basesti" toate informatiile necesare pentru a raspunde tuturor intrebarilor copiilor.

84 de sanctiuni contraventionale aplicate ieri de politistii rutieri
Citeste
Maramureseanul ionut cozma, mezinul "plutonului 5", desemnat mister boboc 2019
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.