Elev de la cn "dragos-voda", adus din italia pentru a i se respecta ultima dorinta

Un elev de la Colegiul National "Dragos-Voda" a decedat in cursul noptii de 1/2 mai a.c. din cauza unor complicatii aparute in urma unei interventii chirurgicale pe care a suferit-o in Italia.

Ionut Petreus, elev in clasa a X-a, a fost diagnosticat in toamna anului trecut cu o boala autoimuna rara, fara a se descoperi cu exactitate care este aceasta, boala care ii afecta toate organele interne.

Ionut a fost spitalizat in cursul lunii noiembrie 2019 la un spital din Cluj Napoca, de unde a fost transferat la o clinica din Italia, deoarece in Romania interventia pe creier la care a fost supus nu se putea realiza.

Din pacate, boala autoimuna de care suferea a progresat, niciun tratament pe care l-au incercat medicii italieni nu a putut-o stavili.

Ultima dorinta a lui Ionut si a familiei sale a fost sa ajunga acasa in viata si sa nu moara intr-o tara straina. Un ONG, Asociatia "Blondie", s-a implicat in strangerea de fonduri necesare pentru a-l aduce acasa cu un avion ambulanta. Costul transferului din Italia spre Romania a fost unul foarte ridicat, in suma de aproximativ 17 mii euro.

Inca nu s-au strans toti banii pentru plata avionului ambulanta. Pana luni familia trebuie sa plateasca factura de peste 17 mii euro. Cei care doresc pot sa doneze pentru a ajuta familia greu incercata, donand in contul Asociatiei "Blondie":

RO37 INGB 0000 9999 0909 6711 – lei

RO37 INGB 0000 9999 0909 6765 – euro

Deschise la ING Bank – sucursala Obregia, Asociatia "Blondie – Imparte pentru alta parte", C.U.I. 40914732.

Puteti dona si in contul de Revolut, in contul asociat numarului de telefon +40 757 494 293.

Ionut a luptat cu boala, refuzand sa moara intr-o alta tara. Din pacate, la scurt timp dupa ce a ajuns in Romania, Ionut a decedat.

Cu doar cateva ore inainte de a muri, Ionut a postat un mesaj emotionant pe reteaua de socializare Facebook, prin care isi lua la revedere de la familie, prieteni, colegi si profesori: "Dragii mei, va mai amintiti de mine? Ca am lipsit un pic mai mult dintre voi. Asa a fost sa fie, mi-a fost tare greu fara voi toti ❤️. Dar va promit ca de azi inainte in toata secunda vietii voastre voi fi langa voi, nu voi mai lipsi niciodata. S-a terminat cu boala si cu suferinta mea, de-acum inainte grija mea este sa nu mai lipsesc niciodata de langa voi, cei care m-ati iubit, colectivul clasei a X-a E, impreuna cu doamna diriginta Stoianovici Adelina. Va iubesc pe toti si va multumesc ca m-ati ajutat sa ma intorc acasa si nu uitati, v-am promis ca atunci cand va va fi mai greu, voi fi langa voi ❤️".

Din pacate, in miez de noapte, imediat dupa ce a ajuns acasa in Romania, Ionut s-a dus intr-un alt loc mai bun decat pe Pamant.

Intregul colectiv de elevi si profesori de la Colegiul National "Dragos-Voda" este alaturi de familia lui Ionut in aceste momente grele, cand trebuie sa se desparta de acesta.

Ionut, odihneste-te in pace!

CFR Calatori a primit o cerere pentru transportul de muncitori spre Austria
Citeste
Strigat disperat pentru Ionut, adolescentul din Poienile Izei. Are nevoie de ajutor ca sa moara acasa
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.